Mintegy félezer Hargita megyei diákot díjaztak

( Szavazat)36 megjelenítés
A Hargita Megyei Tanfelügyelőség és Hargita Megye Tanácsa 490 tanulót és 285 tanárt díjazott szeptember 25-én, kedden a Csíkszeredában tartott díjátadó ünnepségen. 
Az értékek megőrzése és a tehetségek elismerése érdekében a Hargita Megyei Tanfelügyelőség és Hargita Megye Tanácsa évről évre díjazza azokat a tanulókat, akik megyei, illetve országos tantárgyversenyeken, vetélkedőkön vettek részt és értek el kimagasló eredményeket. Bartolf Hedwig, Hargita megye főtanfelügyelője köszöntőjében egy bajorországi pozitív példát osztott meg a hallgatósággal, ahol egy vasúti társaság minden év augusztus elsején 24 órás ingyenes utazási lehetőséget kínál fel azoknak a tanulóknak, akik a nálunk megfelelő 9-10-es osztályzattal rendelkeznek, hogy beutazhassák a régiót, felfedezve annak szépségeit. A főtanfelügyelő sajnálja, hogy országunkban nincsenek olyan cégek, amelyek több ezer gyerek számára ajándékot ajánlanának fel.
– Szerencsére Hargita Megye Tanácsa gondolt megyénknek arra a több száz tanulójára és tanárjára, akik kiváló eredményeket értek el a tantárgyversenyeken és vetélkedőkőn. A tanfelügyelőség és a megyei tanács értékeli a tanulást, a felkészülést és a kitartást, amelynek segítségével ezeket a kiváló eredményeket elérték – fogalmazott Bartolf Hedwig.
– Tapsoljuk meg mindazokat, akik nyertek, és mindazokat, akik segítették a fiatalokat – kérte beszéde elején Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki felvetette annak a lehetőségét, hogy a főtanfelügyelő bajorországi példáját Hargita megyében is valamilyen formában megvalósítsák. – Minden jó ötletnek helye van, és örökké az együtt gondolkodás az, ami előbbre visz. Lehet, hogy nincsenek Hargita megyében olyan erős cégek, amelyek ezt felvállalhatnák, de megszervezhetjük a Hargita megyei tanulók napját, hogy a jó eredményt elért diákoknak bemutathassuk térségünk szépségeit. A táj megismerése, valamint igazi értékeink felfedezése segítheti a fiatalokat, hogy itthon maradjanak szülőföldjükön – vélte a megyeitanács-elnök. A fiatalokat és az őket felkészítő pedagógusokat példaként állította mások elé: – Mindannyian büszkék lehetünk a teljesítményetekre és oktatóitok hitére. Aki tud, aki akar és aki keresi a lehetőséget, az biztos, hogy sikerre fog jutni. Ehhez kívánok sok sikert! – zárta köszöntőjét Borboly Csaba.
A folytatásban a székelyudvarhelyi Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola diákjai köszöntötték a díjazottakat. Az örömet és az elismerést egy oklevéllel és könyvajándék átadásával fejezték ki. A megyei tanács és a tanfelügyelőség részéről a tanárok egy jegyzetfüzetből és golyóstollból álló apró figyelmességet kaptak. A magyar anyanyelvű diákok számára Hargita Megye Tanácsa a százkötetesre tervezett Székely könyvtár sorozat eddig megjelent első öt kötetének egy-egy példányával jutalmazta a kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulókat.
 
Csíkszereda, 2012. szeptember 25.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774