Modern kultúrotthont avattak

( Szavazat)31 megjelenítés
A megyében egyedülálló művelődési háza van Csíkszenttamásnak
Három évig tartottak a csíkszenttamási művelődési ház felújítási munkálatai, amelyet június 19-én adtak át ünnepélyes keretek között az összegyűlt lakosság, Márk Tibor polgármester, Borboly Csaba, Hargita megye Tanácsának elnöke, illetve Becze István és Szentes Antal megyei tanácsosok jelenlétében.
 
– Borboly Csaba még alelnökként mérte fel a régi épület állapotát és kezdte szorgalmazni a felújítást. Akik látták a régi épületet, azok fel tudják mérni a változást – mondta Márk Tibor polgármester beszédében, hozzátéve: érdemes volt várni, hiszen most már három eseménynek tud egyszerre helyet adni anélkül, hogy azok zavarnák egymást.
A beruházás 1,7 millió lejbe került, amelyből Hargita megye Tanácsa 1,2 millió lejt hároméves turnusokban biztosított. Az avatóünnepségen felszólalt a megyei tanács elnöke is, lelkükre kötve a jelenlévőknek, hogy legyenek büszkék kultúrházukra, és kíméljék meg, mert az iskola és a templom mellett a művelődés számít a megmaradás gyökerének.
– Bárki bármit mondhat Brüsszelben vagy Bukarestben, de az ilyen épületek azt jelzik, hogy van igény Csíkszenttamáson tudásra, művelődésre, és amíg ez így van, Székelyföld van és lesz. Minden ilyen beruházás a lakosság vagyonát is gyarapítja, hiszen minél több infrastrukturális beruházással rendelkezik egy település, aszerint emelkednek a telekárak is. Ezért a szenttamásiak magukénak kell tekintsék a megújult kultúrházat, nevezzék el egy olyan személyről, aki sokat tett a településért – mondta Borboly Csaba.
A szalagvágás és az épület ünnepélyes megáldása után sor került a gyakorlati avatóra is. A helyi fúvószenekar meg a gyerek- és felnőtt-néptánccsoportok mintegy egyórás előadással szórakoztatták az egybegyűlteket.
Csíkszereda, 2011. június 19.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774