Ne csak a jövő, a jelen is legyen a fiataloké!

( Szavazat)40 megjelenítés
Az Ifi Napok Hargita Megyében elnevezésű programsorozat, az elmúlt évekhez hasonlóan, 2010 májusában is nagyon sok meglepetést tartogat a Hargita megyei fiatalok számára. Az április 30 – május 13. közötti rendezvény számos szórakoztató és hasznos programot tartalmaz, amelyekre Homoródfürdőn és Csíkszeredában kerül sor – hangzott el azon az április 27-i csíkszeredai sajtótájékoztatón, amelyet Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Csedő Zsófia, a Hargita Megyei Ifjúsági Igazgatóság vezetője és Zonda Erika, a megyei tanács programigazgatója tartott. Mint elhangzott, április 30 – május 2. között Homoródfürdőn, május 3–13. között Csíkszeredában várnak minden 14–35 év közötti fiatalt.

Az Ifi Napok Hargita Megyében 2010 programsorozat célja tartalmas kikapcsolódási lehetőséget biztosítani a fiatalok számára. A csapatépítő játékokkal, szórakoztató vetélkedőkkel és versenyekkel tűzdelt hétvégi program jó lehetőség a közös munka örömének a felfedezésére is, hisz nagyon sok programpontot fiatalok szerveznek fiataloknak, tehát nemcsak résztvevőként vannak jelen a fiatalok, hanem felelősségteljes munkát vállalnak a szervezésben is.
Amint azt Borboly Csaba elmondta, a korábbi évektől eltérően, idén a kormánytól nem utaltak ki pénzt a Hargita megyei ifjúsági napokra, de Hargita Megye Tanácsa költségvetéséből sikerült 10 ezer lejt elkülöníteni a rendezvénysorozatra, így a Hargita Megyei Ifjúsági Igazgatósággal közösen szervezve színes programokkal várják a fiatalokat. „Ne csak azt mondjuk, a fiataloké a jövő – legyen övék a jelen is” – fogalmazta meg az Ifi Napok célkitűzését a megyei önkormányzat elnöke.
Csedő Zsófia értékelte a középiskolai diáktanácsok aktív részvételét a szervezésben, és ismertette a programot. A hét folyamán Csík Terület Ifjúsági Tanácsa másodszorra szervezi meg az Élő Könyvtár című programját, a diákok a már hagyományossá vált programpontokat, gitárestet, csapatportyát, fotókiállítást, játékkaszinót, extrém sportbemutatót szerveznek, ugyanakkor a Csíki Sportegylet szervezésében kerül sor május 5–13. között a Diákolimpiára is.
Május 7-én az önismeret és személyiségfejlesztés jegyében szerveznek ifjúsági találkozót a megyei tanács márványtermében, ahol ünnepélyes keretek között díjazzák az ifjúságért kiemelkedő tevékenységet folytató fiatalokat és az ifjúságbarát önkormányzatokat.
Jelentkezési lapokat, részletes információt a dtjharghita@yahoo.com e-mail címen, valamint az április 30–május 7. között felállított információs sátornál lehet igényelni.
Szervezők: Hargita Megyei Ifjúsági Igazgatóság, Hargita Megye Tanácsa Partnerek: Hargita Megyei Sportigazgatóság, Csíki Diáktanácsok Egyesülete (Csíki DT), Csík Terület Ifjúsági Tanácsa (CSTIT), Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, Serv-Mont-Har egyesület, Sapientia EMTE Hallgatói Önkormányzata, Csíki Sportegylet, Szakszervezetek Művelődési Háza, Hargita Megyei Diáktanács (HADIT).
Csíkszereda, 2010. április 27. 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774