Negyedik nap az Energia Sátorban

( Szavazat)33 megjelenítés
A nagy hőség ellenére a Félsziget Fesztivál utolsó napján is nagy volt a forgalom a Hargita Megyei Energiatakarékossági Közszolgálat Energia Sátrában. A látogatók ma sem unatkozhattak, hisz a szokásos programkínálat mellett (kísérletek energia előállítására alternatív forrásokból, telefontöltés napenergia segítségével, napenergiás rendszerek bemutatása) 12 órától egy interaktív előadást hallgathattak meg.
 
Dobos István és Ábrahám Csaba Energiahatékonyság című prezentációjában a háztartásbeli energiatakarékosság különböző módjaira hívták fel a figyelmet. A hallgatóság bekapcsolódhatott, megoszthatták személyes tapasztalataikat, illetve ötleteiket a gazdaságos és környezetbarát háztartásbeli energiafelhasználással kapcsolatban. Külön kitértek az előadók a háztartás hő-és vízellátásának problémáira, az alternatív energia előállító rendszerek előnyeire és hátrányaira, összevetve azok költségességét, hatékonyságát, illetve környezetbaráti jellemzőit. Az előadás után ismét volt kvízjáték, melyen a legjobb tíz eredményt elért hallgató apró napelemes játékokat nyert, majd a nap végén kisorsolták a fődíj nyertesét is.
Vasárnap 17 órakor elbúcsúzott az Energia Sátor a Félsziget Fesztiváltól és a Fesztivál Parktól, annak reményében, hogy jövőre ismét jelentkezhetnek programjaikkal. A szervezők köszönik minden érdeklődőnek a lelkes részvételt az előadásokon és egyéb programokon, reméljük, sok emberben sikerült felkelteni az érdeklődést az alternatív energiák iránt, és meggyőzni őket azok hasznosságáról és hatékonyságáról. A Hargita Megyei Energiatakarékossági Közszolgálat pedig továbbra is vár minden érdeklődőt programjaira és előadásaira. Viszlát jövőre!
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774