Nem törvénytelen az intézmények, utcák Nyírő Józsefről való elnevezése

( Szavazat)28 megjelenítés
Borboly Csaba levélben fordult Hargita megye prefektusához
Hivatalos levélben fordult Cristina Agusta Urzică prefektus asszonyhoz Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke május 30-án, miután a sajtóból arról értesült, hogy Victor Ponta román miniszterelnök utasította a kormánymegbízottat azon önkormányzati határozatok törvényességének felülvizsgálatára, amelyek szerint utcákat vagy iskolákat neveztek el Nyírő József erdélyi íróról. Victor Ponta május 28-án utasította Hargita megye prefektusát, hogy vizsgálja meg, nem sértik-e ezek a határozatok azt a jogszabályt, amely tiltja a Romániában háborús bűnök miatt elítélt személyek kultuszának ápolását, valamint tiltja a fasiszta, a rasszista vagy az idegengyűlölő jelképek használatát. 
 Borboly Csaba megyeitanács-elnök levelében felkéri Hargita megye prefektusát, hogy ettől a vizsgálattól álljon el, és tájékoztassa Victor Ponta miniszterelnököt arról, amit ő is tud egyébként, hogy Nyírő József esetében nem állnak fenn azok a jogszabályi feltételek, amelyek tiltanák a helyi tanácsoknak, hogy utcákat, tereket, illetve iskolákat vagy más intézményeket nevezzenek el róla.
„Felkértem a prefektus asszonyt, hogy állítsák le a vizsgálatot, hagyják békében nyugodni a holtakat. A prefektus intézményének feladata nem a feszültségkeltés, se nem az, hogy a rendőrséget bevonja olyan akciókba, mint amilyen a hamvak kutatása autók csomagtartójában vagy az író nevét viselő iskolák és utcák névtáblájának fényképezése” – nyilatkozta Borboly Csaba.
 
Csíkszereda, 2012. május 30.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774