Nemzetközi romanap Hargita megyében

( Szavazat)44 megjelenítés
A nemzetközi romanap, a roma kultúra napja alkalmából Hargita Megye Tanácsa több április 16-i rendezvény szervezésében vett részt. A megyei önkormányzat munkatársai ruha-, cipő- és játékadományokat ajánlottak fel a rászoruló roma családoknak, amelyeket Ioni Géza, a Romák Hargita Megyei Szervezetének elnöke, Hargita Megye Tanácsának romaügyekért felelős szaktanácsadója a csíksomlyói romatelepen adott át pénteken, április 16-án.

„A gyerekek leginkább a színes játékoknak örültek, de az igazán nagy segítséget a jó minőségű ruha- és cipőadományok jelentik, ugyanis sokszor azért nem tudnak iskolába menni, mert nincs cipőjük, amit felhúzzanak” – számolt be Ioni.
A romanap alkalmából gyermekrajz-kiállítást szervezett a Hargita Megyei Tanfelügyelőség, a Romák Hargita Megyei Szervezete és Hargita Megye Tanácsa a csíkszeredai  Szakszervezetek Művelődési Házának földszintjén. A kiállítás színes anyaga a tanfelügyelőség által a megye összes iskolájában a nemzetközi romanap alkalmából meghirdetett pályázatra beküldött rajzokból és esszékből állt össze. „A rajzok témájául két cigány népmese szolgált, egyik magyar (Az elrejtett kincs), a másik román (Copilul care nu-i cuminte) nyelven. Ezzel is a roma kultúrát szeretnénk népszerűsíteni, megismertetni a más nemzetiségű gyerekekkel, megmutatni, hogy a romáknak is van irodalmuk” – tudtuk meg Kari Attilától, a Hargita Megyei Tanfelügyelőség roma oktatásért felelős szaktanfelügyelőjétől.
Telt házas érdeklődés és jó hangulat övezte a péntek esti zenés ünnepi műsort, amelyet a Romák Hargita Megyei Szervezete, Hargita Megye Tanácsának társszervezésében, a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házában szervezett szintén a roma világnap alkalmából. A nívós műsoron szerepeltek operettek, nóták, cigánytáncok és világhírű slágerek, és fellépett a csíkkozmási Lungo Drom táncegyüttes is.
Csíkszereda, 2010. április 18. 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774