Nemzetközi sakkverseny Csíkszeredában

( Szavazat)86 megjelenítés
A jövő nagy sakkozói is ott lehetnek a csíkszeredai Caissa Sakk Klub rendezésében, Hargita Megye Tanácsa támogatásával augusztus 9–18. között 15. alkalommal megszervezett Postabank Nemzetközi Sakkfesztiválon. 

Idén is a Sapientia egyetem termeiben mérkőznek meg a kockás tábla bajnokai. A megye legrangosabb sakkversenyét Bíró Sándor csíkszeredai nemzetközi sakkmester és Petres Sándor, Hargita Megye Tanácsának alelnöke nyitotta meg, aki egykor leigazolt sakkozó volt. A megnyitón jelen volt Korodi Attila, parlamenti képviselő is.
Megyénk legrangosabb sakkeseményének köszönhetően és nem csak, egyre nagyobb népszerűségnek örvend a sakkozás, amit a résztvevők számának évről-évre való gyarapodása is jelez, valamint az, hogy növekedik a verseny rangja is. Idén a Postabank Nemzetközi Sakkfesztivál csúcsot dönt azzal is, hogy az eddigi legtöbb nemzetközi pontszámmal rendelkező versenyző vesz részt – mondta a megnyitón a verseny főszervezője Bíró Sándor, nemzetközi sakkmester.
Peter Sándor alelnök a megyei tanács képviselőjeként a versenyszerű sakkozás nyújtotta személyes élményeiből osztott meg néhányat a résztvevőkkel elmondva, hogy ő a sakkban mindig az érdekességet kereste. Egyik sakkönyvből ismerte meg a magyar történelem Bánk bánhoz fűződő lázadását, amelyet egy vezéráldozatos csel kapcsán hoztak fel példaként.
– Ezért is csodálom a szervezők hozzáállását a szervezéshez, amely járulékos munkának köszönhetően Hargita megye és Csíkszereda, a csodálatos természeti adottságok és a jégkorong mellett a sakk révén is felkerült a térképre. Remélem, hogy a lelkes részvevők munkáját díjazza majd, hogy talán a jövő Dieter Nisipeanuhoz mérhető sakktehetségei itt ülnek a teremben, akinek fejlődéséhez ők is hozzájárulnak – mondta Petres Sándor.
A tíznapos versenyen összesen 73 kanadai, ausztriai, magyarországi és romániai versenyző méri össze tudását. Ebből 49 játékos a főcsoportban versenyez, illetve a gyerekek csoportjában 11 nyolc év alatti versenyző, a tíz éveseknél 13, míg a 12 éves korcsoportban tíz játékos ül asztalhoz.
Csíkszereda, 2012. augusztus 9.



  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774