Népszerűsítik a RobinWood Plus projektet

( Szavazat)39 megjelenítés
Hargita Megye Tanácsa is képviselteti magát a május 23–26. között Brassóban megrendezett Expowood faipari kiállításon, ahol idén több mint 60 hazai és külföldi cég, illetve intézmény van jelen és mutatja be szolgáltatásait, termékeit. 
 A kiállításon Hargita Megye Tanácsa a 2010-ben sikeresen megpályázott RobinWood Plus projektet mutatja be az érdeklődőknek, amelynek célja a fenntartható erdőgazdálkodás kialakítása a partnerrégiók közötti együttműködés, tapasztalatcsere és jó megoldásaik itthoni gyakorlatba ültetésével.
Az érdeklődők információt kaphatnak az interregionális együttműködésről, valamint a partnerrégiókban, az erdőgazdálkodás terén azonosított jó gyakorlatokról. Hargita Megye Tanácsa azt reméli az INTERREG IVC-programban lebonyolított projekttől, hogy segítségével a részt vevő Hargita megyei helyi önkormányzatok – Gyergyóremete, Szentegyháza, Oroszhegy, Madéfalva és Gyergyócsomafalva – céltudatosabban és ésszerűbben fognak bánni erdőikkel és olyan döntéseket hoznak a faanyag értékesítése terén, amely a helyi vállalatokat részesíti előnyben.
Hasonló elveket követ a megyei tanács által kidolgozott Hargita megyei gazdasági stratégia is, amely az eladott fa rönkfaként való kitermelése helyett a helyi feldolgozást és késztermékként való értékesítést ösztönzi. Ennek érdekében több egyeztetést kezdeményezett a kitermelők és a fafeldolgozó cégek között, bemutatva a stratégia irányelveinek követéséből származó előnyöket, mint a késztermékeladásból származó többletérték helyben tartása, illetve a cégek tevékenységének differenciálódásából következő munkahelyteremtés ösztönző hatása a megye gazdaságára. A késztermékként való fafeldolgozás a munkafolyamatok komplexitásának növekedése miatt visszafogja a nyersanyagigényt, ami az erdők kíméletesebb kiaknázásához vezet, valamint lehetővé teszi a turisztikai céllal való kihasználását is.
 
Csíkszereda, 2012. május 24.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774