ÖkoÁlláspont 2011

(0 Szavazat)45 megjelenítés

Tíz Hargita megyei iskola versenyezik szelektív hulladékgyűjtésben

A hivatalos verseny csak első és második helyezést tartalmaz, Hargita Megye Tanácsa ezt még megtoldja egy harmadikkal.

Tíz Hargita megyei tanintézet vesz részt versenyszerűen a műanyag palackból, kartonból, papír csomagolóanyagokból álló hulladékok és az elektromos, elektronikus és háztartási elektronikus hulladékok szelektív gyűjtésében. A verseny aÖkoÁlláspont = Felelősség, Információ, Cselekmény 2011 projekt keretében zajlik, amely március 14-én kezdődött hivatalosan a Hargita Megye Tanácsa székhelyén tartott megbeszéléssel. Ezen a versenyben benevezett tanintézetek vezetői mellett részt vett Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke, Abos Gábor, az Országos Környezetvédelmi Őrség főbiztos-helyettese, valamint Stere Creţu, a REPORTER sajtócsoport elnöke.

 

A REPORTER sajtócsoportnak a projekt lebonyolításában partnere az Országos Környezetvédelmi Hatóság, az Országos Környezetvédelmi Őrség, Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség, az Országos Környezetvédelmi Őrség Hargita Megyei Biztosi Hivatala, valamint a Hargita Megyei Tanfelügyelőség. A program során az I–VIII. osztályos tanulók, azonkívül hogy a szelektív hulladékgyűjtésről szerzett  ismereteiket gyakorlatban is kipróbálhatják, szakemberek által tartott felkészítőkön vesznek részt, a nyertes első két osztály kiránduláson is részt vehet, amelynek alkalmából pillepalack-újrahasznosító üzemeket látogatnak meg.

– Nagy öröm számunkra, hogy ilyen szép számban vesznek részt a megye iskolái ebben a programban, melyet a tanároknak, igazgatóknak ezúttal is szeretnék megköszönni, hiszen a szabadidejüket áldozzák fel arra, hogy a jövő generációját környezettudatosságra neveljék – mondta Borboly Csaba tanácselnök. – Ezért is döntöttünk úgy, hogy bár a hivatalos program csak első és második helyezést tartalmaz, a megyei tanács ezt még megtoldja egy harmadik díjjal: a gyerekek kirándulásának költségeit magára vállalja.  

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774