Pénzjutalom a csíkszeredai felnőtt jégkorongcsapatnak

( Szavazat)30 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa 50 000 lejjel jutalmazta meg a HSC Csíkszereda játékosait a 2010–2011-es évadban nyújtott kiemelkedő teljesítményükért.

A pénzjutalom átadásakor Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elismerését fejezte ki a csapatnak, hisz idén kitartó és céltudatos munkájuknak köszönhetően megnyerték a román jégkorongbajnokságot, a MOL Ligát, hazahozták a Románia Kupát is, valamint bejutottak a Kontinentális Kupa második szakaszába. Ez utóbbi szintén kiemelkedő teljesítmény, hisz ez a hazai jégkorongsport történetében eddig még egyetlen hazai csapatnak sem sikerült. Eredményeiknek köszönhetően a télisportok viszonylatában Székelyföld híre még messzébb eljut.

– Hargita Megye Tanácsa anyagilag és morálisan is támogatja azokat a sportolókat, sportegyesületeket, amelyek Székelyföld hírnevét öregbítik a különböző országos és nemzetközi bajnokságokon, emellett példát mutatnak a felnövekvő generációnak, amely először szülei vállán éli át a mérkőzések hangulatát, majd kedvet kap sportolni. Nem mindenkiből lesz élsportoló, nem mindenki találja meg a helyét az életben a sport révén, de a sporttal járó életszemlélet beépülése a fiatalok értékrendjébe egészségesebb lakosságot, dinamikusabb székelyföldi társadalmat eredményez – mondta a megyeitanács-elnök.

E támogatásokat egy átlátható kritérumrendszerű pályázati program révén ítélik oda az igénylőknek, amelynek célja a sportolók felkészülését célzó tevékenységek támogatása. A pályázatban minden engedéllyel rendelkező sporttevékenységet folytató Hargita megyei egyesület, sportklub részt vehet. A pályázati programon kívül az együttműködésen alapuló sportprogram keretében a megyei önkormányzat támogat minden olyan kezdeményezést, rendezvényt, amely megyei vagy regionális jelleggel bír, évente egyre több pénzt fordítva a megyei sportélet támogatására, továbbá a kormányzati képviselet segítségével sokat tesz azért, hogy közösségeinkben minél több sportterem, sportpálya épüljön.

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774