Pénzügyileg is decentralizálták a kórházakat

( Szavazat)32 megjelenítés
Rendkívüli ülést tartott Hargita Megye Tanácsa
 
Két nemrég decentralizált Hargita megyei kórház vált volna működésképtelenné, ha az október 14-i rendkívüli ülésén Hargita Megye Tanácsa nem foglalja költségvetésébe a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház és a Tölgyesi Pszichiátriai Kórház működtetését.
További szükséges intézkedést jelentett a megyei önkormányzat Harvíz Rt.-részvényeinek eladása, mivel a 92 millió euró értékű – vízhálózatok és csatornarendszerek kiépítését célzó – uniós pályázat előírja, hogy minden érintett település részvényes legyen. Ennek értelmében Hargita Megye Tanácsa a 10 százalékos részvénycsomagjából az érintett települések helyi tanácsának elad egy-egy 1000 lejes névértékű részvényt. A települések, amelyeken vízhálózat vagy csatornarendszer épül ki: Szentegyháza, Balánbánya, Csíkcsicsó, Csíkdánfalva, Csíkmadaras, Csíkrákos, Csíkszentgyörgy, Csíkszentlélek, Csíkszentmárton, Csíkszentmihály, Csíkszentsimon, Csíkszenttamás, Csíkkarcfalva, Kászonaltíz, Madéfalva, Csíkszentdomokos, Tusnád, Csíkszentkirály, Csíkszépvíz, Csíkszentimre, Gyergyótölgyes és Csíkpálfalva.
A rendkívüli tanácsülésen újabb lépést tettek annak érdekében, hogy további kerékpárutak épüljenek a megyében. A megyei önkormányzat illetékes munkacsoportja kiválasztott egy-egy alkalmas útvonalat a megye három térségében. A három útvonalról készülő megvalósíthatósági tanulmányra a megyei döntéshozó testület 50 ezer lej kiutalását fogadta el.
„Ezzel az intézkedéssel elébe megyünk a Környezetvédelmi Alap közelgő kiírásának – mondta Borboly Csaba megyeitanács-elnök. – A Borvíz útján és más hasonló programokon kívül sikerült felhívnunk az illetékesek figyelmét a hosszabb, turisztikai jelentőségű kerékpárútvonalak fontosságára is. A mai határozat segítségével elkészül a megvalósíthatósági tanulmány, hogy a kiírás pillanatában mi már kész tanulmánnyal rendelkezzünk és azonnal léphessünk.”
A Hargita megyében élő romák társadalmi integrációját segítené elő a Grundtvig projekt keretében benyújtott Az írástudatlanság problémájának enyhítése a felnőtt romák körében című pályázat, amely az eredeti cél mellett lehetőséget nyújt szakemberek, oktatók és cigány ifjúsági vezetők továbbképzésére is. Az öt partnerországgal együtt lebonyolított program a békés együttélést kívánja biztosítani.
 
Csíkszereda, 2010. október 14.
 
 
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774