Projektpartner-találkozót tartottak Svédországban

( Szavazat)36 megjelenítés
A svédországi Gavle városban találkoztak az Összetett kihívások, innovatív városok (CCIC) elnevezésű nemzetközi projekt partnerei október 2–4-én. 14 partner vesz részt tíz országból: Bulgáriából, Angliából, Olaszországból, Svédországból, Finnországból, Hollandiából, Spanyolországból, Észtországból, Lengyelországból és Romániából. A romániai partner Hargita Megye Tanácsa, amelyet ezen a találkozón Szabó Barna, a Közbeszerzési és Közszállítási Igazgatóság vezetője és Molnár Szende tanácsos képviselt. A projektnek az a célkitűzése, hogy szorgalmazza a közszférai innovációt új eszmék és gyakorlatok bevezetésével, illetve hogy közös értékeket hozzanak létre a partnerrégiók között. 
 A megbeszélésen helyi jó gyakorlatokat mutattak be, majd három partnerrégió különféle innovatív pénzügyi eszközeinek gyakorlati hasznát ismertették meg, majd az innovatív pénzügyi eszközök bevezetésének helyi feltételeiről, gyakorlatáról esett szó. Ezeket a projekt honlapjának bemutatása követte, majd a kommunikáció és terjesztés témakörben felmerülő kérdések megvitatása következett, továbbá a vezetési és pénzügyi kérdéseket is megbeszélték.
– A találkozón a legfőbb tanulságot a számtalan, más országban bejáratott helyi példák jelentették, amelyek közül jó néhány az itteni lehetőségekhez, illetve a jogi környezethez igazítva nálunk is kivitelezhető lenne – nyilatkozta Molnár Szende.
A következő projektpartner-találkozót Angliában, Birminghamben tartják decemberben.
 
Csíkszereda, 2012. október 8.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774