Rendeződhet a gyergyószentmiklósi jégpálya sorsa

( Szavazat)55 megjelenítés
A műjégpálya ügyében egyeztetett Borboly Csaba és Mezei János
A gyergyószentmiklósi műjégpálya ügyében találkozott Borboly Csaba megyeitanács-elnök és Mezei János gyergyószentmiklósi polgármester. A felújítási munkálatok támogatásához szükséges, hogy az ingatlan átkerüljön Hargita Megye Tanácsának ügykezelésébe. 
 A gyergyószentmiklósi műjégpálya ügyében Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke május 30-án találkozott Mezei Jánossal, Gyergyószentmiklós polgármesterével. A tanácselnök átadta a megyei tanács jégpálya ügyében a helyi önkormányzatnak címzett levelét, a prefektúra átiratát, amely szerint a helyi tanács vonatkozó határozata nem törvényes, valamint további dokumentumokat, amelyekkel segítik a gyergyószentmiklósi városvezetést a hibák kijavítására. Borboly Csaba a találkozón szakmai támogatást is ígért Mezei Jánosnak, hiszen a tanácselnök nem szeretné, ha a gyergyói hoki megszűnne.
A Sófalvi László, Hargita Megye Tanácsának alelnöke által jegyzett hivatalos levélben Mezei Jánost, Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város polgármesterét a jégpálya felújítási munkálataival kapcsolatosan értesítik. Az alelnök rámutat: ahhoz, hogy a megyei tanács hozzájáruljon a jégpálya felújítási munkálataihoz, szükséges, hogy az ingatlan átkerüljön Hargita Megye Tanácsa ügykezelésébe. Ehhez szükséges, hogy a megyei tanács határozattal elfogadja a jégpálya vagyonkezelésének átvételét. Leveléhez mellékelte Hargita Megye Prefektusi Intézményének átiratát, amely szerint az 55/2012-es számmal elfogadott helyi tanácshatározat nem törvényes, és kérik annak újraelemzését. A levél felhívja a polgármester figyelmét azokra a hiányosságokra is, amelyeket a tanácshatározat tartalmaz, javasolva, hogy egészítsék ki az elfogadott tanácshatározatot. „A szerződés megkötése, valamint az átadási-átvételi jegyzőkönyv aláírását követően lehetőségünk lesz arra, hogy a jégpálya felújítási munkálatait támogassuk” – zárja levelét Sófalvi László alelnök.
 
Csíkszereda, 2012. május 30.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774