Sokan látogattak ki a homoródfürdői I. Székelyföldi Lovasfarsangra

( Szavazat)36 megjelenítés
Gazdag program várta Homoródfürdőn az I. Székelyföldi Lovasfarsangra látogatókat február 26-án, vasárnap délelőtt. A Benedek Lukács, a helyi Lobogó Panzió tulajdonosa által szervezett, illetve több lovas és más hagyományőrző egyesület összefogásából született eseményre rengetegen voltak kíváncsiak: kocsiszánversenyt, lovas síversenyt, díjugratást, lovasíjász-bemutatót és kutyafogathajtást követhettek figyelemmel, amelyekbe be is kapcsolódhattak.
Benedek Lukács szerint egyik fő céljuk az volt, hogy kimozdítsák a tömbházból a városlakókat, lehetőséget teremtsenek számukra a tartalmas kikapcsolódásra. A főszervező elégedett a részvétellel, mint nyilatkozta, nem számított ilyen sok emberre.
– Ennek a rendezvénynek itt a helye a Hargita alatt, nem titkolt szándékunk hagyományt teremteni a lovasfarsanggal – árulta el a vállalkozó.
Az eseményre ellátogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, hiszen az általa vezetett intézmény kiemelt támogatója a lovas eseményeknek. A tanácselnök nyilatkozatában külön örömét fejezte ki amiatt, hogy sok kisgyerek volt jelen, ami az elöljáró szerint azért fontos, mert az új generációknak lehetőséget kell adni arra, hogy ugyanazt felleljék a természetben, amit annak idején a szüleik.
– A lovasfarsang ötlete a megyei tanácsnál nemrég összehívott tanácskozáson született, ahol felvetettük, hogy lovas rendezvényeket ne csak akkor szervezzenek, amikor süt a nap és zöld a fű. Örvendetes, hogy a megbeszélésnek konkrét hozadéka van, és egy hagyományteremtő, az országban egyedülálló eseményt sikerült szervezni, amihez gratulálok a szervezőknek – mondta Borboly Csaba hozzátéve, reméli, Székelyföld programkínálatában egyre nagyobb súllyal lesznek jelen a téli lovas események is, hiszen ezeknek is közösségkovácsoló erejük van.
Egy rövid video-összeállítás megtekinthető a YouTube-on, a HargitaTv-n I. Székelyföldi Lovasfarsang címmel, az alábbi linken: http://www.youtube.com/watch?v=0YtZ2dDyRNk&feature=player_embedded
 
Csíkszereda, 2012. február 26.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774