Sportbázis Csíkszentgyörgyön

( Szavazat)46 megjelenítés
Megyei jelentőségű sportbázist adtak át
A helyi tanács és a község három közbirtokosságának összefogásából épült sportbázist adtak át július 18-án Csíkszentgyörgyön Borboly Csaba megyeitanács-elnök, György József polgármester, Pál Vilmos Barna helyi plébános és Kézdi József közbirtokosság-elnök és a megyei labdarúgó szövetség alelnökének jelenlétében. 
A 2 milliárd régi lej értékű sportbázis felépítéséhez szükséges alapok felét a helyi tanács a többit pedig a közbirtokosságok teremtették elő, ezért miután György József polgármester bemutatta a pálya építésének történetét, felsorolta a hozzájárulókat is. Kézdi József csíkszentgyörgyi közbirtokosság-elnök a régi és az új Fiság csapatot mutatta be, valamint azokat az erőfeszítéseket részletezte, amelyeket a pálya megépítése érdekében tettek.
Borboly Csaba megyeitanács-elnök szerint az avató kettős örömre ad okot, hiszen egy megyei szinten kiemelkedő mintegy két hektáros sportbázis nem csak a labdarúgásnak ad otthont, de gyakorolási és edzési lehetőséget teremt az önkéntes tűzoltóknak, kézilabdázóknak egyaránt és helyet adhat számos más tevékenységnek. Fontos dolog Borboly Csaba szerint az összefogás is, mivel a községben sok vita volt, viszont mikor össze kellett fogni, akkor mindhárom falu közbirtokossága odaállt.
A megyei tanácselnök a sportbázis működését elősegítően az odavezető út leaszfaltozásához ígért segítséget, valamint elmondta, hogy Hargita Megye Tanácsa lehetőség szerint a kézilabda-pálya leaszfaltozásába is besegít, majd átadta a megyezászlót, amely a sportbázis homlokzatán fog lobogni.  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774