Sportlétesítményt avattak Oroszhegyen

( Szavazat)32 megjelenítés
Többet tud nyújtani fiataljainak az oroszhegyi közösség
Az avatóünnepségek is helyet kaptak az V. Oroszhegyi Szilvanapok programjában. Szeptember 9-én avatták fel Hargita Megye Tanácsának jelentős hozzájárulásával megépült oroszhegyi sportbázist, amely alkalomra meghívták Borboly Csaba megyeitanács-elnököt és Antal István, parlamenti képviselőt, illetve Vass Árpád és Lukács Vilmos megyei tanácsosokat.
 
Mivel az avatóünnepséget a Szilva Kupa elnevezésű kis pályás labdarúgótornát megelőzően tartották Bálint Elemér, Oroszhegy község polgármestere szép számú érdeklődő tábort köszönthetett a megnyitón.
A polgármester szerint nem kell attól tartani, hogy nem lesz az újonnan elkészült sportlétesítmény kihasználva, hiszen Oroszhegy nagy község, könnyen megközelíthető Székelyudvarhelyről is. Kiváló lehetőséget nyújt a városi élettel járó elszemélytelenedés megelőzésére, főleg, hogy Oroszhegyen van jó pálinka is, amellyel „nyakon lehet önteni” a sportestéket.
Borboly Csaba elmondta, hogy egy életerős közösségnek szüksége van arra, hogy a fiatalság aktívan nőjön fel, de a pálya az idősebb generációkat is illeti, hiszen a sport, a győztesek megtapsolása, a civilizált szurkolás része a közösségi életnek. Ezért biztatni kell a gyerekeket, hogy minél több időt töltsenek itt. Hargita Megye Tanácsa ezután is figyelemmel kíséri az oroszhegyiek életét. Jelezni kell a problémákat, folyamatosan, úgy ahogy a polgármester is teszi – mondta a megyeitanács-elnök.
Antal István parlamenti képviselő szerint az idősebb generáció kicsit irigykedve nézi a fiatalokat hasonló létesítmények avatóján. A parlamenti képviselő szerint, azonban a jó oldala az egésznek az, hogy ezelőtt tíz évvel a fiatalok sem gondolták volna, hogy itt valaha ilyen sportpálya épül. Akkoriban ugyanis megye és országszerte is az útépítés, a vízhálózat javítása, iskolaépítés volt az elsődleges cél, de örömre ad okot, hogy ide is eljutottunk, hogy a közösség az ifjúság igényeire is tud nyújtani valamit.
Az avatóünnepség előtt az elöljárók a kis sportcsarnokban a Hargita Megyei Kulturális Központ által megrendezett fotókiállítást tekintették meg, amelyet a kis sportcsarnokban rendeztek be.
Csíkszereda, 2011. szeptember 10.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774