Sportpálya-, és színpadavatás Oklándon

( Szavazat)42 megjelenítés
Multifunkcionális műgyepes sportpályát avatott július 24-én Oklándon, Cseke Miklós, polgármester, Borboly Csaba, megyeitanács-elnök és Tordai Árpád, megyei tanácsos. A sportlétesítmény a 7/2006-os kormányhatározattal jóváhagyott és Hargita Megye Tanácsa által leosztott fejlesztési alapokból való megépítésére az RMDSZ parlamenti képviseletének közbenjárására 718 000 lejt utaltak ki. A beruházás önrészéhez szükséges összegekből mintegy 138 000 lejt Hargita Megye Tanácsa különítette el, a község számára.
 
Az avatóünnepségen Cseke Miklós, polgármester elmondta, hogy bár nem szerepelt a kampányígéretei között a sportpálya építése, élt az adódó lehetőséggel. A megyeitanács-elnök az összefogás és szükségletek időbeli jelzését tartotta fontosnak a beruházás létrejöttében. Mint mondta, ami nincs Oklándon az megvalósul megyei segítséggel, amire nincs megyeszinten lehetőség, arra jön pénz a kormánytól az RMDSZ-es parlamenti képviselet révén.
Oklándon Borboly Csaba meglátogatta a Hargita Megye Tanácsa ügykezelésébe tartozó iskolát, valamint a gyerekvédelmi igazgatóság gyerekelhelyező központját is, amely pillanatnyilag 84 gyereknek ad otthont.
– A nagyszámú gyerek ellátása mellett két intézmény mintegy száz személynek biztosít munkalehetőséget, ezért az oklándi és a környező falvak lakosainak megélhetését is szem előtt tartva Hargita Megye Tanácsa figyelemmel kíséri az alegységei működését – mondta Borboly Csaba.
Az egyeztetés után a megyei tanács elnöke részt vett a 35. Homoródmenti Fúvóstalálkozó megnyitójával egybekötött színpadavatón. A kellemes parkos környezetben felépített színpad további példája a helyes gondolkodásmódnak, amelyből a helyi tanács példát mutat, lehetőségei szerint fejlesztéseket eszközölve az élet minden területén – méltatta a polgármester igyekezetét.
– A kiegyensúlyozott közösség fenntartásához szükséges, hogy annak minden tagja megtalálja benne a számára fontos időtöltést, elfoglaltságot, legyen az sport, kultúra, kézművesség vagy egyéb kikapcsolódási lehetőség – mondta a megyei tanács elnöke, majd Tordai Árpád, megyei tanácsossal átnyújtotta a község polgármesterének Hargita megye hivatalos zászlaját, a székely zászlót és a vele járó emléklapot.
Csíkszereda, 2011. július 24.
 
 
 
 
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774