Stratégiai úttá fejlesztenék a Gyergyóremete és Szászrégen közti szakaszt

( Szavazat)39 megjelenítés
Elkezdődtek az aszfaltozási munkálatok a 153C számú megyei úton. A Gyergyóditrótól Szászrégenig vezető út több szakasza jelenleg járhatatlan kis személyautók számára, de az útviszonyok javulásával Gyergyóremete gyakorlatilag nem lesz többé „zsákfalu”. 
 A Gyergyóditrói E578-as úti leágazásnál induló, Szászrégenig vezető 153C megyei út Gyergyóremete–Csutakfalva közti szakaszán elkezdett aszfaltozási munkálatokat tekintette meg szeptember 19-én Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Laczkó-Albert Elemér, Remete polgármestere. A felújítás során 70 méter hosszú koptatóréteg leterítésével befejeznek egy tavaly félbemaradt munkálatot, illetve 600 méteres szakaszon felújítják a teljes útszerkezetet. A munkálatok az útalap ballaszttal és törtkővel való megerősítését, a padkák kialakítását, a vízelvezető árkok kiásását és két réteg aszfalt leterítését tartalmazzák. A teljes út felújítása, az elkövetkezendő pályázati időszakok határidejének számításba vételével, előreláthatólag 2017-re fejeződne be.
Borboly Csaba elmondta, hogy az útjavítás a készülő autópálya tekintetében is előnyös lesz, hiszen a tervek szerint Ditró körül épül egy leszállósáv, ami az idegenforgalom szempontjából rendkívül kedvező, mivel akkorra a Natura2000-es természetvédelmi övezetben is megfelelő minőségű út áll a térségbe látogatók rendelkezésére.
Laczkó-Albert Elemér polgármester elmondta:
– Irigykedve figyeltem a másutt hamarabb elkezdődő útjavításokat, ám megértő voltam, hiszen a megyei önkormányzat is teszi a dolgát lehetőségei szerint, mi pedig örülünk, hogy most került sor erre a feljavításra, mert így a Környezetvédelmi Alaphoz benyújtott pályázatunkat, amely részben a bekötéseket finanszírozza, volt időnk kivitelezni, most pedig azt mondhatjuk a lakóknak, hogy az úthoz nem lehet hozzányúlni öt évig. Már az is nagy segítség, ha a két és fél kilométeres szakaszon elérünk a beltelek határáig, de ha távlatilag ez a stratégiai út működőképes lesz, a következő lépés a leendő hulladéktározó vagy a tejporgyár irányába haladó szakaszok felújítása lesz.
Borboly Csaba megjegyezte, hogy nemrégiben egy konferencián alkalma nyílt a kérdésben Maros megye új megyeitanács-elnökével is egyeztetni, aki nyitottnak mutatkozott arra, hogy a 153C megyei út Maros megyére eső szakaszának feljavításához az elkövetkezőkben forrásokat keressenek.
 
Gyergyóremete, 2012. szeptember 19.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774