Szakmai nívódíjakat adott át Gyergyószárhegyen a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete és Hargita Megye Tanácsa

( Szavazat)36 megjelenítés
Borboly Csaba: a bíráló hírek felhajtóerőt adnak a megyevezetésnek
Szeptember 14–15-én tartotta ez évi közgyűlését a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE), amelynek a Hargita Megye Tanácsa által működtetett Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ adott otthont. A rendezvény záróakkordjaként a központ és a megyei önkormányzat díját adta át Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Kassay Péter, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ vezetője.
A MÚRE igazgatótanácsa szakmai nívódíjjal jutalmazta Bakó Zoltánt, a Vásárhelyi Hírlap szerkesztőjét és Gödri Ildikót, a Román Televízió magyar adásának munkatársát. A pályakezdőknek járó Tomcsányi Tibor-díjat B. Szabó Zsolt marosvásárhelyi rádiós kapta, a Messzelátó Díjat Szili Katalin magyar országgyűlési képviselőnek nyújtották át. Hargita Megye Tanácsa idén Ambrus Attilát, a Brassói Lapok főszerkesztőjét díjazta. A sajtó és önkormányzat közötti partnerségről szólván személyes zárójelként Borboly Csaba tanácselnök elárulta: őt serkenti a bíráló sajtóanyag, mindig tüzetesen felkutatja, mi van a kritika mögött.
 
– A sajtóetikának megfelelően, de valamilyen szintű kiszámíthatóság biztosításával tudunk közösen gondolkodni, legalábbis Hargita megye esetében erre törekszünk. Abban bízom, hogy a MÚRE-val való együttműködés révén nemcsak a Hargita megyei újságírók, hanem mindenki, aki számít a partnerségre, megtalálhatja a helyét: legyen szó különböző kérdésekről, versenyekről, programokról. Az olvasók, a nézőközönség, a hallgatók meg kell, hogy kapják a tájékoztatást, még akkor is, ha az időnként egy-egy döntéshozó számára nem kellemes vagy pozitív, de hát az élet erről szól: vannak dolgok, amiket jól csinálunk, vannak, amiket nem jól csinálunk, s ha önök ezeket elmondják vagy leírják, a partnerségnek van ereje – fogalmazott a hazai és külföldi újságírókat, valamint a díjazottakat köszöntve Borboly Csaba.
 
A tanácselnök továbbá a megyei tanács Székely könyvek sorozatában megjelent első öt kötetből álló ajándékcsomagot adott át Szili Katalin országgyűlési képviselőnek.
 
Gyergyószárhegy, 2012. szeptember 15.
 
 
 
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774