Székely hetek a Cora magyarországi üzleteiben

( Szavazat)48 megjelenítés
Hamarosan székelyföldi termékeket vásárolhatnak a magyarországi lakosok, miután megérkezett Magyarországra az a három teherautónyi rakomány, amelyet Csíkszeredából indítottak útnak az elmúlt hétvégén. Az összesen hetventonnányi terméket a Cora hipermarket szolnoki, szegedi, miskolci, debreceni és budapesti – budakalászi, fóti és törökbálinti – üzletében árusítják a Székely hetek elnevezésű rendezvénysorozat keretében.
Hét Hargita megyei és egy mezőpaniti termelőtől vittek árut: sajtot, áfonyaszörpöt, majonézt, mézet, ásványvizet, nápolyi szeletet, almalevet, valamint kerámiákat. A részt vevő vállalkozások: Biofruct Kft., Gáll Erzsébet magántermelő, Hargita Gyöngye Rt., Harmopan Rt., Iolimex Kft., Szász méhészet, Therezia Kft., Vitos Kerámia Kft.
Hargita Megye Tanácsa és a Magyar Hipermarket Kft. jóvoltából május 7. és 22. között a Cora áruházakban válogathatnak, vásárolhatnak és kóstolhatnak igazi székely termékekből a vásárlók. A megnyitó május 7-én 14 órai kezdettel lesz gasztronómiai és kulturális ízelítővel egybekötve, helyszín a törökbálinti CORA áruház (Torbágy u. 1.).
A Hargita megyei önkormányzat szívügyének tekinti a székelyföldi termékek értékesítését, ezért örvendetes a Cora üzletlánccal kötött megállapodás, nyilatkozta a Székely hetek kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A Corával már jó ideje folytak az egyeztetések, és márciusban kóstolással egybekötött termékbemutatót tartottak Budapesten, amelynek során a hagyományos székely termékek jól szerepeltek, így zöld út nyílt a további árukivitel előtt.
„Összefogásra ösztönözzük a székelyföldi termelőket, aminek már kezdenek látszani az eredményei – nyugtázta Borboly Csaba, miután Csíkszeredában megtekintette a Corába induló rakományt közvetlenül a kamionra pakolása előtt. – Ha összefogás van, nem ismerünk lehetetlent.”
A megyei önkormányzat elnöke reményét fejezte ki, hogy a magyarországi székelytermék-kínálat bővülni fog, akárcsak azoknak a termelőknek a köre, akik értékesíteni tudják áruikat belföldön és külföldön egyaránt. Hozzátette: szinte valamennyi szóban forgó termék megkaphatná a „bio” minősítést, ugyanis nem génkezelt, ami lényeges szempont a vásárlóknál. Borboly Csaba bízik benne, hogy ez csak a kezdet, ugyanis bővíteni szeretnék azoknak a székelyföldi termelőknek a körét, akik az üzletláncok polcaira juttathatják áruikat.
 
Csíkszereda, 2010. május 3.  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774