Székely nyárköszöntő 2013 - A Csomád–Bálványos Régiót népszerűsítik évadnyitó ünnepségen

( Szavazat)35 megjelenítés
Idén első alkalommal szerveznek a Csomád–Bálványos Régióban hivatalos évadnyitó ünnepséget június 22-én. A tartalmas program szervezői a Csomád–Bálványos ADI és a Pro Szent Anna Egyesület a civilszféra, Hargita és Kovászna megye tanácsa, valamint a tusnádfürdői önkormányzat közreműködésével. Fontos dolog, hogy a térségben müködő alapítványok és egyéb társulások együtt fejlesszék a vidéket és népszerűsítsék értékeit. Ennek kivitelezéséhez szükséges az összefogás, a közösen megtartott rendezvények, amelyek céltudatos népszerűsítési akcióval a térség javát szolgálják. 
 A rendezvény mindössze egynapos, de több tevékenységet foglal magában. Többek között a Hargita és Kovászna megyei tanulmányi versenyek nyertesei kiránduláson vesznek részt a Szent Anna-tónál. A kirándulás egyúttal környezetvédelmi oktatás is lesz, amelynek keretében biológia és földrajz szakos tanárok, valamint a rezervátum gondnokságának segítségével a diákok a Mohosba látogatnak el, valamint a tavon csónakáznak.
Önkéntesek, illetve a két megye civilszervezeteinek a közreműködésével turistaösvényeket is takarítanak ezen a napon. A Tusnádfürdő környéki környezetvédelmi civilszervezetek önkéntesei egy időpontban indulnak Tusnádfürdőről, a Kovászna megyeiek Bálványosról előzetes egyeztetés alapján kiválasztott ösvények takarítására (letört gallyak kupacba szedése, hulladékok zsákba szedése). Az ösvénytisztítás a Szent Anna-tónál, a kempingben ér véget, ahol közös bográcsozással fejezik be az akciót.
A hegyen zajló rendezvénysorozat alatt Tusnádfürdőn a csíkszeredai Hagyományos Székely Termékek Vásárához hasonló esemény zajlik majd a központi színpad környékén, amely helyszínéül szolgál ugyanakkor az esti záróünnepélynek. Itt fellép a tusnádfürdői Gyöngyvirág Néptáncegyüttes, amelyet a Szekler együttes követ a színpadon.
A rendezvény szerepe felhívni a figyelmet arra, hogy az érdekelt intézmények, önkormányzatok és a civilszféra együttes erővel tehet valamit a tisztább és fegyelmezettebb turizmus tudatosításának érdekében mind az iskola padjait koptatók, mind pedig a felnőtt korosztály körében.
 
Csíkszereda, 2013. június 20.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774