Székely ruhák készítését támogatja Hargita Megye Tanácsa

( Szavazat)33 megjelenítés

Székely ruhák beszerzésére hirdet pályázatot Hargita Megye Tanácsa, az erről szóló határozatot a január 22-i, Székelykeresztúron tartott soros havi tanácsülésen fogadták el.

Kovászna Megye Tanácsának ötlete, illetve Tamás Sándor Kovászna megyei tanácselnök felkérése alapján, Hargita Megye Tanácsának a kiírása a Hargita megye területén kulturális tevékenységet folytató magán- és jogi személyeknek szól, akik székely és csángó népviselet, illetve Hargita megyére jellemző román népviselet megrendelésére kérhetnek támogatást. A pályázat elbírálásánál fontos szempont, hogy a támogatást kérelmezők eredeti, hiteles népviseletet készítőket nevezzenek meg, és ne sorozatgyártóktól rendeljenek. Ez a program egyébként kiváló lehetőség a megyében működő népi együtteseknek arra, hogy felújítsák ruhatárukat.

Ennek kapcsán már korábban is történt lépés: tavaly decemberben a megyei tanács levélben fordult a székely ruhát gyártó cégekhez, amelyben arról értesítette őket, hogy kérvényezhetik a Székely termék védjegyet. A levelekre azóta többen válaszoltak, egy kérelem már be is érkezett.

A vasárnapi tanácsülésen a testület, a költségvetés mellett, összesen 11 pályázati programról szóló határozatot is elfogadott, hogy minél korábban elindíthassák ezeket, az elkövetkező hetekben sorra meghirdetik a pályázatokat. Ezzel kapcsolatban Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke arra kéri a pályázókat, hogy komoly, jól megalapozott projektekkel jelentkezzenek, mert az elbírálás során nem mérlegelik az igényelt összeg csökkentését vagy növelését, hanem vagy elfogadják azt a kért változatban, vagy nem.  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774