Székely termék sátor a Félszigeten

( Szavazat)45 megjelenítés
Székely hagyományos és helyi termékeket mutatott be és kínált kóstolásra Hargita Megye Tanácsa a Félsziget Festival Parkban (Civil falu) augusztus 27-én, szombaton. Lekvárokkal, szörpökkel, méztermékekkel, kolbásszal, házikenyérrel, tepertyűvel, mézeskaláccsal és pálinkával várták a székely termelők a fesztivál látogatóit.
 
A Félsziget Fesztivál harmadik napján a székely termékek bemutatóját a termékek előállítási módjáról, illetve a Székely termék minősítés megszerzésének folyamatáról szóló előadások egészítették ki. Az érdeklődők a sátorban zajlott játékdélutánon fából készült székely játékok segítségével az élelmiszertermékek mellett belekóstolhattak a furfangos székely észjárásba is. A nyertesek Székely termék logóval díszített sapkát kaptak ajándékba.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a sátornál tartott sajtótájékoztatón elmondta, a helyben termelt árucikkek nincsenek kellőképpen értékelve, ezért népszerűsíti Hargita Megye Tanácsa a lehető legtöbb helyen a székely termékeket. A Félszigeten tartott termékbemutató célja a fogyasztói szokások megváltoztatása, a helyi termékek megismertetése a fesztivált látogató fiatalokkal és középkorúakkal, és a kóstoláson keresztül az e termékek iránti bizalmuk megerősítése.
– Azt is szeretnénk, ha az idelátogató fiatalok kedvet kapnának ahhoz, hogy maguk is helyi termékeket előállító vállalkozókká váljanak, hisz a helyben megtermelt áru hozzájárulhat kiegészítő forrásként a megélhetésükhöz, de akár biztosíthatja is azt. A helyi termékek fogyasztásával pedig székelyföldi munkahelyek megtartásához, és újabbak létrehozásához járulnak hozzá – mondta a tanácselnök.
A székely termék sátrat meglátogatta Korodi Attila, a román parlament külügyi bizottságának elnöke, Hargita megyei parlamenti képviselő, aki a székely termékek kóstolása mellett kipróbálta a furfangos székely játékokat is.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774