Székely zászló Strasbourgban

( Szavazat)37 megjelenítés
Az Európai Parlament strasbourgi épületét díszítette június 14–17. között a kék-arany székely lobogó, amely tavaly óta egyben Hargita megye hivatalos zászlaja is, a megyei önkormányzat határozata alapján. Az intézmény plenáris ülésének idején Sógor Csaba EP-képviselő helyezte ki képviselői irodájának ablakába a zászlót, amelyet ajándékba kapott Borboly Csabától, Hargita Megye Tanácsának elnökétől.

Sógor Csaba elmondása szerint ezentúl mindegyik plenáris ülés idején kiteszi a székely zászlót strasbourgi irodája ablakába, a jelkép ugyanakkor brüsszeli irodájában is megtalálható, akárcsak a dél-tiroli ladin közösség lobogója. A képviselő szerint az EP-ben „természetes dolog” regionális szimbólumokkal ékesíteni a képviselői irodákat, például a skótok vagy a katalánok is kiteszik zászlójukat, hiszen ez is a nemzetközi lobbizás egyik eszköze lehet.
Borboly Csaba örömét fejezte ki, hogy a székely zászló Strasbourgba is eljutott, és fontosnak nevezte, hogy a regionális szimbólumok, így a székely is, egyre erősebben vannak jelen az Unióban.
A kék-arany színű lobogót az idei március 15-i ünnep alkalmával avatták fel Csíkszeredában, és azóta ott a megyeháza tetején. Borboly Csaba akkor úgy fogalmazott: visszahelyezték jogaiba a közösségi jelképet.
A megyei önkormányzat minden Hargita megyei településnek megyezászlót szándékozik adományozni, az átadásokra helyi ünnepségek alkalmával kerítenek sort. 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774