Székelyföldi Akadémiát rendeztek Oroszhegyen

( Szavazat)28 megjelenítés

Első alkalommal rendeztek Székelyföldi Akadémiát Oroszhegyen. Ferencz-Salamon Alpár főtanfelügyelő tartott előadást Tanügy és oktatás témában, illetve Dr. Horváth Alpár a Babeş-Bolyai Tudományegyetem gyergyószentmiklósi tagozatának tanára a székelyföldi turizmus helyzetéről és kilátásairól beszélt.

 

Bálint Elemér Imre, a település polgármestere köszöntőjében méltatta a helyi tanács és Hargita Megye Tanácsa közötti szoros együttműködést és kiemelten értékelte a  fiatalok helyben maradására tett erőfeszítéseket mondva, hogy az akadémia egy jó kezdet ebben az irányban.

Sófalvi László Hargita megye tanácsának alelnöke ismertette a Székelyföldi Akadémia megbeszélés-sorozat célját, és kihangsúlyozta, hogy a megyei tanács nyitott minden együttműködésre. Ez a program is azért jött létre, hogy segítsen az önkormányzatoknak és az embereknek a kommunikációban”.

 

Az új tanügyi törvényt Ferencz-Salamon Alpár főtanfelügyelő mutatta be, kitérve a változásokra, a tanügyi fizetések helyzetére, bérkiegészítésekre, az opcionális tananyag bevezetésére, valamint a tanagyag csökkentésére, és beszélt a differenciált oktatás bevezetéséről is.

Dr. Horváth Alpár előadása Székelyföld és Hargita megye turisztikai helyzetéről, valamint a lehetséges fejlesztési tengelyekről szólt.

Ezek a turisztikai szakember szerint a természeti és ember alkotta turisztikai erőforrások kiépítése és hasznosítása, a turisztikai fogadóstruktúrák és kapcsolódó infrastruktúrák fejlesztésének ösztönzése, Hargita megye turisztikai szervezet-rendszerének fejlesztése, a turizmusban alkalmazott emberi tőke képzési feltételeinek javítása, és Székelyföld célterületi marketingje.

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774