Székelyföldi legendákat népszerűsítettek a bukaresti Romexpón

( Szavazat)24 megjelenítés
Két stand is képviselte Székelyföldet Románia Tavaszi Turisztikai Vásárán, amelyet a bukaresti Romexpón rendeztek meg március 15–18. között. A Hargita és Kovászna megye szervezésében felállított Székelyföld-standon kívül gyergyói, csíki és udvarhelyszéki legendákat bemutató felület is volt, amely Hargita Megye Tanácsa Hargitai legendák nyomában című pályázatának a része. A projekt a Regionális Operatív Program 5.3-as tengelyén nyert támogatást a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztériumtól, célja a szellemi, kulturális örökség, ezen belül a megye három térségének, Csík-, Gyergyó- és Udvarhelyszék legendáinak megismertetése a romániai utazóközönséggel és utaztatással foglalkozó szervezetekkel, valamint a térség vendégforgalmának növelése.
Hargita Megye Tanácsa ezzel a pályázattal egy civil kezdeményezést, Fazakas Szabolcsnak, a Székelyföldi Legendárium ötletgazdájának és csapatának munkáját karolta fel.
 
A projekt menedzsere, Gászpor István a témában azt nyilatkozta, hogy bár a pályázat előkészítési fázisában többé-kevésbé érték szakmai és nem szakmai kritikák a Hargita megyei, illetve székelyföldi legendák turisztikai termékként történő népszerűsítését, ezen a kiállításon nagyon pozitív fogadtatásban részesültek.
 
– Hargita Megye Tanácsa számára nem is kell jobb elismerés, mint az, hogy a projekt által megszólított célközönség felismerje az ebben rejlő turisztikai potenciált. Az utazási irodák képviselői, valamint a turisták elismerése és kinyilvánított látogatási szándéka megerősítheti bennünk azt a jövőképet, mely szerint Hargita megye középtávon felkerül Románia első 10 desztinációjának lajstromára – jelentette ki Gászpor István.
 
Dr. Horváth Alpár, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem gyergyószentmiklósi kihelyezett tagozatának adjunktusa, a projektcsapat turisztikai tanácsadója szerint a székely legendák román, magyar és angol nyelvű ismertetése turisztikai és kultúrpolitikai célokat is betölthet, hisz felhívja a figyelmet a kevésbé ismert látványosságokra, azok szellemi tartalmára, hozzájárulva a székely közösség és a magyar nemzeti kultúra megismeréhez és elismeréséhez.
 
– A vásár résztvevőinek a standnál feltett kérdései alapján leszűrhető tanulság, hogy nem is olyan nehéz pozitív viszonyulást kiváltani a román utazókból és a romániai beutaztató irodák képviselőiből, ha megalapozott marketingkommunikációval rendelkezünk – nyilatkozta. – A legendák megfoghatóvá tétele képi és hanganyaggal történhet. Az érdeklődők fiatal felnőttek és idősebb utazók egyaránt, olyanok is, akik már jártak vidékünkön.
 
A legendákat bemutató kiállítófelületen kívül a Székelyföld-standnak is színes kínálata volt, Hargita és Kovászna megye szervezésében ezúttal is változatos szabadidőprogram-, illetve szállásajánlatokkal csalogatták az érdeklődőket. A 64 négyzetméteres felületen nyolc kiállító ajánlott a szabadidő eltöltésére székelyföldi tánctáborokat, gyermektáborokat, aktív sportlehetőségeket, túrázást, gasztronómiai különlegességeket, hagyományos termékeket. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke ennek kapcsán úgy nyilatkozott: a Székelyföld név immár ismertté vált turisztikai brandként, a bukaresti kiállításokon – akárcsak a magyarországiakon – már visszatérő vendégnek számítanak a székelyföldi vállalkozók, ami a székely megyék összefogásának, együttszervezésének köszönhető.
 
Bukarest, 2012. március 18.
 
 
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774