Székelyudvarhely térségi eseményeken vett részt Borboly Csaba

( Szavazat)33 megjelenítés
Alternatív Energia Sarok a Tavaszi Expo-n
Alternatív Energia Sarkat rendezett be május 14-én a székelyudvarhelyi sportcsarnokban megszervezett Tavaszi Expo Nemzetközi Kiállítás és Vásáron a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megyei Energiatakarékossági Közszolgálat.
 
A közszolgálat az Európai Unió Délkelet-Európai Együttműködési Programja keretében zajló WidetheSEEbySuccMod projekt részeként szervezte meg a székelyudvarhelyi tájékoztató napot a napenergia háztartási célú használatának népszerűsítésére. Az Alternatív Energia Sarokban öt Hargita megyei alternatív energiával kapcsolatos tevékenységű cég és a Zöld Székelyföld Egyesület állított ki.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a kiállításon való részvétele alkalmával elmondta, „ahhoz, hogy zöld Hargita megyét, zöld Székelyföldet építhessünk, fel kell használnunk az alternatív energiaforrásokat. Ehhez pedig meg kell ismertessük az új, környezetbarát technológiákat a lakossággal. Ezért az ilyen profilú vállalkozásokat szeretnénk segíteni a lakossággal való kapcsolat kialakításában, például az ehhez hasonló kiállításokon való részvételi lehetőségekkel”.
Siklódon összetartoznak a székelyek és a palócok
Együtt emlékeztek a múltra és tervezték a jövőt a siklódiak a május 14-i Székely Palóc Összetartozás Ünnepének alkalmából tartott népes faluünnepségen. A faluból elköltözött siklódiak is hazajöttek, és számos településről hívtak vendégeket az otthon maradottak erre a napra. Az ünnep egyik látványossága a Házaink üzenete elnevezésű, a budapesti Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karának felmérései alapján Siklód házairól készült kiállítás volt. A Székely Palóc Összetartozás Ünnepének fénypontja a Siklód és a magyarországi Hollókő közötti testvértelepülési szerződés aláírása volt. Szőcs László, Etéd község polgármestere a megnyitón tartott beszédében elmondta, „ahol olyan sok ember összegyűl, mint a faluünnepség alkalmával Siklódon, ott élet van. Amíg vannak, akik ragaszkodnak a szülőfalujukhoz, hazajönnek, és a kiállításon is megtekinthető házakat gyerekzsivajjal töltik meg, addig nem lehet azt mondani, hogy kihalófélben van egy falu”. A testvértelepülési szerződést Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is aláírta, aki elmondta, a testvértelepülési kapcsolattal mindkét fél gazdagodott. A tanácselnök szerint hollókőiek jól döntöttek azzal, hogy Siklódot testvértelepülésüknek választották, mert Hargita megye nyugati felében van élet és erő.
A siklódi faluünnepség jó hangulatú néptánc és néptáncbemutatókkal és nótaesttel folytatódott, valamint táncmulatsággal ért véget.
XII. Pedagógusok fóruma Homoródfürdőn
Tizenkettedik alkalommal szervezte meg a Pedagógusok fórumát Hargita Megye Tanácsa, Csík Terület Ifjúsági Tanácsa, a Hargita Megyei Főtanfelügyelőség, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság május 14–15-én a homoródfürdői 6-os villában. A közel negyven pedagógus részvételével zajló fórum témája ez alkalommal az önismeret és a személyiségfejlesztés volt. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a fórum első napján részt vett a Veres Emőke, a csíkszeredai Kájoni János Közgazdasági Iskolaközpont igazgatója által vezetett csoporttevékenységen, amelyen a pedagógusoknak a közösség életében vállalt projektelképzeléseit hallgatta meg, és házi feladatot kért a pedagógusoktól, valamint felajánlotta segítéségét az elképzeléseik megvalósításához.
Labdarugó bajnokság Homoródalmáson
Az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács május 13–15. között a tagszervezetei számára szervezett labdarugó bajnokságot a homoródalmási új sportpályán. Borboly Csaba a május 14-i székelyudvarhely térségi eseményeken való részvételét ennek a bajnokságnak a látogatásával fejezte be, egyben megtekintette az új sportpályát is.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774