„Szeressétek az öregeket”

( Szavazat)111 megjelenítés
Az Idősek Nemzetközi Napját ünnepelték Csíkszeredában
 
Számos résztvevő ünnepelt együtt a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házában az Idősek Nemzetközi Napja alkalmából szervezett ünnepségen október 2-án.
 
Az ENSZ Közgyűlésének határozata alapján 1991 óta ünnepelik nemzetközi szinten október 1-jén az idősek világnapját. Csíkszeredában Máthé Rudolf, a Hargita Megyei Idősek Tanácsának elnöke kezdeményezésére és Hargita Megye Tanácsa társszervezésében rendezik meg évente az ünnepséget.
 
Hajdu Gábor megyei tanácsos Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke nevében köszöntötte a résztvevőket. Beszédében kiemelte, mennyire fontos az idősek megbecsülése és a velük való kapcsolat ápolása, hiszen tanácsaik nagy értéket jelentenek, és amikor már nem lesznek, csak a hiányuk marad.
 
Zonda Erika, a megyei tanács Fejlesztési programok igazgatóságának vezetője a Tízparancsolat ötödik pontját idézte: „Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú életű légy a földön”. Hangsúlyozta: tisztelni kell az idősebbek élettapasztalatát, amit megszereztek, a munkát, amit elvégeztek, és a törődést, amit mint szülők gyerekeik iránt tanúsítottak.
 
Antal Attila, Csíkszereda alpolgármestere beszédében kiemelte, hogy figyelnünk kell az idősekre. Elmondta, a városvezetés törekszik arra, hogy megteremtse a mindennapjaik megéléséhez szükséges feltételeket, így például járdákat, tereket építenek, hogy legyen ahol sétáltassák unokáikat.
 
A résztvevőket a rendezvény további támogatói és meghívottai is köszöntötték, így Platon Stelu, Maroshévíz polgármestere, Bán Katalin, a Hargita Megyei Nyugdíjpénztár vezetője, Radu Emilia Moldovan a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség képviseletében, valamint Adrian Pănescu, Ladányi László Zsolt, Hargita megye prefektusa nevében.
 
A közel három órás ünnepség során fellépett a nemrég alakult Hargita Megyei Idősek Kórusa, amely sorai közé várja mindazokat a nyugdíjasokat, akik szeretnek énekelni, a Haccacáré, a Deci-belle együttes, valamint az Octavian Goga Líceum kórusa, és Iochom Zsolt szavalt. Az jó hangulatú ünnepség a Szakszervezetek Művelődési Házának Márványtermében fejeződött be, ahová a összes jelenlevőt üdítő, tea, ital és sütemény elfogyasztására, valamint baráti társalgásra hívták meg a szervezők.
 
Csíkszereda, 2010. október 3.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774