Tanulmányi verseny középiskolásoknak

( Szavazat)43 megjelenítés
Szerdán délután szakértő zsűri előtt védte meg tanulmányát négy Hargita megyei középiskola öt csapata, melyben városuk energiahatékonyságának növelésére kerestek lehetőségeket. A verseny tétje egy napelemes rendszer volt a nyertes iskola számára. 
 Öt csapat részvételével zajlott a Hargita Megye Tanácsa Energiatakarékossági Közszolgálata által szervezett tanulmányi verseny második fordulója december 12-én, szerdán Csíkszeredában, a megyeháza márványtermében. Nyolctagú, szakértőkből álló zsűri választotta ki a legjobb öt tanulmányt beküldő csapatot a Hogyan tennéd energiahatékonyabbá a településedet? témakörben; a háromtagú csapatok személyesen védték meg írásaikat. A legjobb öt közé a Turbócsigák (csíkszeredai Márton Áron Gimnázium), a MAGnific (Márton Áron Gimnázium), SZK-NIL (csíkszeredai Székely Károly Szakközépiskola), a ZelykTeam (székelykeresztúri Zelyk Domokos Iskolaközpont), valamint az ECOEnergy (gyergyószentmiklósi Batthyány Ignác Technikai Kollégium) jutott.
A verseny tétje nagy volt, a legjobb csapat ugyanis az iskolája számára egy napelemes rendszert nyert Hargita Megye Tanácsa felajánlásával. Ezenkívül a székelyudvarhelyi AS Solar Kft. szintén egy napelemes rendszert ajánlott fel az általa legjobbnak tartott iskolának, valamint a Secoplan Kft. 200 lejjel jutalmazta a kedvencét. A díjazást megelőzően Becze István megyei tanácsos köszöntötte a versenyzőket kiemelve a verseny fontosságát, és azt, hogy általa mindenki nyert.
A Szép Sándor professzor által vezetett zsűrit lenyűgözte a Márton Áron Gimnázium mindkét csapatának felkészültsége és a részletekbe menő, mintegy húsz oldal terjedelmű tanulmánya, amelyet bő húsz percben a jelenlévőknek is bemutattak, így nekik ítélték oda a megosztott első helyezést. A Márton Áron Gimnázium győztes csapatainak tagjai: TurbóCsigák: Erősdi Zakariás, Csala Hunor és Vizi Előd (felkészítő tanáruk: Halász Gyöngyi), MAGnific: Albert Erika, Dumitrascu Dóra, Cseke Judit (felkészítő tanáruk: Bilibók Katalin). Harmadik helyen végzett a Zeyk Domokos Iskolaközpont csapata, számukra az AS Solar Kft. szintén egy napelemes rendszert ajánlott fel. A Secoplan Kft. különdíjában a Székely Károly Szakközépiskola csapata részesült. A gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatal ajándékcsomaggal jutalmazta az ECOEnergy csapatot.
 
Csíkszereda, 2012. december 12.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774