Tavaszi vásár Csíkszeredában

( Szavazat)39 megjelenítés
Hargita Megye Tanácsa 2009-től kezdődően minden évben húsvét előtt egy héttel megszervezi a Hagyományos Székely Termékek Tavaszi Vásárát a csíkszeredai Szabadság téren. 
 A vásárlók legközelebb március 22–23. között szerezhetik be a székely termékeket a fent említett helyszínen. Vásáraink sikere igazolta, hogy van igény a folytatásra – mára már a székelyföldi termékek hagyományos vásáráról beszélhetünk.
Az idei tavaszi vásár reményeink szerint méltó folytatása lesz az előző éveknek, ahol a tavalyinál gazdagabb hagyományos módon készült termék- és terménykínálatot szeretnénk felsorakoztatni.
Hargita Megye Tanácsa ily módon szeretné segíteni a helyi termelőket az értékesítésben, ugyanakkor a vásárlók számára is megteremti a lehetőséget, hogy rendszeresen vásárolhassanak egészséges helyi termékeket. Ez utóbbira van is kereslet, sok helyi terméket kedvelő vásárló jelezte igényét a vásárok gyakoribb megszervezésére, ugyanis egy helyen ritkán van lehetőségük beszerezni ezeket, a termelő és a vásárló közvetlen kapcsolata pedig egy méltányosabb árat is jelent mindkét fél számára.
Az ötödik alkalommal megrendezett tavaszi vásár bő felhozatalt kínál a különböző hagyományos helyi termékekből, úgymint hústermékek (házi sonka, kolbász, szalonna, hentesáruk stb.), tejtermékek (tehén-, juh-, kecske-, bivalysajt, -túró stb.), méz (havasi, akác-, hárs-, vegyes), házikenyér, péktermékek, házi sütemények, tojások, lekvárok, szörpök, gyümölcslevek, zöldség, gyümölcs, valamint különböző kézművestermékek.
Mindezen termékek lajstroma megtekinthető a www.szekelytermek.ro honlapon. A vásár programjában mindkét napon szerepel kisállat-kiállítás, valamint a hagyományos mesterségek bemutatója – tojásfestés, szövés, csipkeverés, nemezelés, kerámiadíszítés, korongozás, csuhéfonás –, amely jó alkalom a gyerekek hasznos kikapcsolódására és nem utolsósorban a népi hagyományaink és kulturális értékeink megőrzésére, továbbadására az ifjú nemzedék számára.
 
Csíkszereda, 2013. március 18.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774