Tizenhetedik alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Töltöttkáposzta Fesztivált Parajdon

( Szavazat)46 megjelenítés
Sóvidék talán egyik legnépszerűbb hagyományőrző rendezvényét, a parajdi Nemzetközi Töltöttkáposzta Fesztivált idén tizenhetedik alkalommal szervezték meg szeptember 30–október 2. között. Az eseményre sereglettek a csapatok, hogy bemutassák főzőtudományukat a nagyközönségnek. Itt készülnek a legfinomabb kicsi, nagy és óriás töltelékek, hagyományos és titkos receptek alapján. Hargita Megye Tanácsa a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközponton keresztül kiemelten támogatta a rendezvényt.
 
Az ünnepi megnyitón részt vett Bokor Sándor, Parajd község polgármestere, Kelemen Hunor szövetségi elnök, kulturális és örökségvédelmi miniszter, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Ladányi László Zsolt, Hargita megye prefektusa, valamint a testvértelepülések képviselői. Borboly Csaba szerint a parajdi töltöttkáposzta-fesztivál ma már messzi földön híres, amit az is bizonyít, hogy a résztvevők közül nagyon sokan nem beszélik a magyar nyelvet, és nagyon sokan érkeztek külföldről.
– A rendezvény növeli megyénk turisztikai vonzerejét. A töltöttkáposzta-fesztivált, pont az ősz kellős közepén, amikor betakarítjuk a termést, idejében és jó helyen szervezik itt Parajdon. Hiszek abban, hogy a székelyföldi gasztronómia az egyik olyan vonzóerő, amiért sokan eljönnek ide, és amellyel ismét képesek vagyunk megmutatni, milyen sokféleképpen, ízletesen tud a székely ember főzni. Remélem, hogy akik most eljöttek, még sokszor el fognak látogatni erre a fesztiválra – jelentette ki a megyei tanács elnöke.
 
Csíkszereda, 2011. október 1.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774