Több mint kétmillió lejt kapott Gyergyószék

( Szavazat)38 megjelenítés
Pénzt osztott le önkormányzatoknak e heti ülésén a kormány
Amint azt már hírül adtuk, április 3-i ülésén a kormány 648,233 millió lejt utalt ki önkormányzatok támogatására, ebből 21,036 millió lej áll Hargita megye rendelkezésére, ebből 6 400 000 lejt utaltak a megyei tanácsnak.
A gyergyószéki települések összesen 2 376 000 lejt kaptak. A Gyergyó Területi RMDSZ és Hargita Megye Tanácsa által összesített és felterjesztett helyi igénylések figyelembevételével leosztott pénzösszegeket az érintett önkormányzatok fontos közműberuházásokra fordíthatják, például Csomafalva község az út- és ivóvízhálózat, valamint a Köllő Miklós iskola felújítására, szociális központ építésére, továbbá a népi fürdő és a művelődési ház eszközparkjának bővítésére. Ditró a víz- és csatornahálózat bővítésére, illetve a központi járdák rendezésére igényelt pénzt, Alfalu pedig polgárvédelmi központ építésére, a villanyvezetékek föld alá helyezésére és a központi közvilágításra. Remete a hosszabbított programú óvodára, a csutakfalvi közösségi házra és a gyógyfürdőközpont felújítására, Újfalu a szennyvízcsatorna-hálózat bővítésére-felújítására, mentő- és tűzoltóközpont építésére, valamint a tekerőpataki műemlék templom felújítására kért támogatást. Tölgyes a kultúrház felújítási munkálatainak befejezésére, a régi iskolaépület felújítási műszaki terveinek elkészítésére és az időszakos csatornavíz elvezetésének megoldására igényelt anyagi támogatást, Vasláb pedig kultúrháza felújítására, egy marosfői turisztikai központ és tematikus turistaösvények kialakítására, a hevederi iskola javítására és a marosfői Maros-híd felújítására. Borszék a gyógyfürdőközpont munkálataira és a tömbházak hőszigetelésére, Galócás a kultúrház korszerűsítésére, Szárhegy a sportcsarnok munkálatainak befejezésére és csatornahálózat építésére várta a kormánytól a most kapott pénzösszeget.
Bende Sándor, a Gyergyó Területi RMDSZ elnöke, Borboly Csaba megyeitanács-elnök és Verestóy Attila szenátor az érintett önkormányzatoknak írt levelükben arra kérik a címzetteket, sürgősséggel hívják össze a helyi tanács ülését, hogy a napokban, a pénzügyi hatóságtól is érkező értesítések alapján, az összegeket belefoglalhassák a helyi költségvetésükbe a fent említett beruházásokra, lehetővé téve a gyors és hatékony felhasználást. Mint a levélben fogalmaznak, az RMDSZ és Kelemen Hunor szövetségi elnök fő prioritása a térség fejlesztése, aminek már látszanak az eredményei, hiszen az utóbbi években a korábbiakhoz képest jóval nagyobb pénzösszegeket utaltak ki a megye számára a központi költségvetésből.
Csíkszereda, 2012. április 5.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774