Tolódik a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház bővítési munkálatainak befejezése

( Szavazat)44 megjelenítés
A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház C szárnyának átalakításáról és bővítési munkálatairól tartott megbeszélést december 5-én Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Tánczos Barna RMDSZ-es szenátorjelölt, Korodi Attila parlamenti képviselőjelölt, Vitos Attila főorvos, Demeter Ferencz kórházmenedzser, illetve a kivitelező cég képviselői. Mint elhangzott, a munkálatok tartalmazzák az épület második emeletének átalakítását a szemészet és az intenzív osztályok számára, illeve az épület egy emelettel való bővítését a modern műtők kialakítása céljából. 
 Az eredeti tervek szerint a kivitelezőnek a munkálatokat november végére kellett volna elvégeznie, ahogy azonban elkezdték kibontani a falakat, kiderült, hogy legtöbb esetben az épület tartószerkezetét nem az eredeti tervek szerint építették, a tartóoszlopok nem egymás fölött helyezkednek el, így az épületet a megerősítése nélkül lehetetlen egy emelettel megemelni, hiszen bármelyik pillanatban összedőlhet. Éppen ezért a fent említett átalakításokat az épület tartószerkezeti megerősítése kell hogy megelőzze az alapoktól a ráépítésig, ami magában foglalja 11 darab új vasalt betonfal (diafragma) építését 4 szinten (alagsor, földszint, I. és II. emelet) újonnan készülő alapokra, 15 oszlop köpenyezését vasalt 10 cm-es betonréteggel az alagsorban és a földszinten, beleértve az oszlopokhoz tartozó alapok megerősítését is, illetve 78 oszloprész teherbírásának növelését szénszálas anyagburkolás alkalmazásával négy szinten.
Ezek a munkálatok időigényesek, elvégzésük precíz mérnöki munkát, a tervek újrakészítését igényli, így értelemszerűen a kivitelező nem tudta tartani a határidőt. Emellett az is késlelteti a munkálatokat, hogy a kivitelező nem tudja egyszerre végezni a munkálatokat minden helyiségben, hiszen a kórház napi tevékenységét is biztosítani kell. Ugyanakkor voltak olyan felületek, amelyeket a kórház később tudott átadni a kivitelezőnek a munkálatok elvégzésére, illetve igényelték a munkálatok leállítását munkanapokon 9–13 óra között, így tovább késett a munkálatok befejezése.
Az illetékesek a betegek és az alkalmazottak türelmét kérik, hiszen szükség van a munkálatok elvégzésére annak érdekében, hogy a jövőben korszerű, minden igénynek megfelelő helyiségek és felszerelések várják a dolgozókat, betegeket egyaránt.
A kivitelező az újabb körülményeket figyelembe véve április végére ígérte a munkálatok teljes befejezését.
 
Csíkszereda, 2012. december 5.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774