Továbbra is közlekednek az Autotransport buszjáratai

(0 Szavazat)103 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa újabb közbeszerzést hirdetett meg hat helyközi járatra

Öt Hargita megyei buszjáratra került gazda a felszámolás alatt álló Autotransport Rt. tizenegy megszűnő járatából a Hargita Megye Tanácsa által kiírt közbeszerzésdecember 3-i elbírálása nyomán. Eszerint a Maros megyei Balint Trans Kft. a Balánbánya–Csíkszereda, Balánbánya–Csíkszentdomokos, Csíkszereda–Kászonaltíz, Csíkszereda–Büdösfürdő és Csíkszereda–Lóvész útvonalon fog járatokat üzemeltetni januártól.
A további hat járat üzemeltetésére ezúttal sem jelentkezett senki; rövid idő alatt ez már a második licit volt az említett tizenegy útvonalra, az elsőnél egyetlen tömegközlekedési vállalat sem nyújtotta be ajánlatát.

 

A fennmaradó hat járatra (Csíkszereda–Tusnádfürdő, Csíkszereda–Csíkkozmás, Hidegség–Csíkszereda, Csíkszereda–Tusnád, Csíkszereda–Lázárfalva, Csíkdánfalva–Balánbánya) a megyei tanács december 3-án újabb közbeszerzést írt ki, a felszámoló cég pedig engedélyezte az Autotransport Rt.-nek, hogy mindaddig, amíg nem kerül üzemeltető ezekre az útvonalakra, működtethesse járatait. Mivel a Balint Trans a fent említett öt útvonalon csak jövő év januárjától veszi át a járatokat, addig ott is az Autotransport Rt. lesz az üzemeltető. A tizenegy buszjáratnak egyébként december elsejétől kellett volna megszűnnie a cég elleni csődeljárás miatt.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke sajnálatát fejezte ki, hogy a probléma nem oldódott meg teljesen, de bízik benne, hogy az újabb kiírásnál kerül jelentkező.

– Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az érintett utazóközönség ne maradjon tömegközlekedési lehetőség nélkül, ezért már a mai (december 3-i – szerk. megj.) elbírálás után rögtön meghirdettük az újabb licitet – nyilatkozta a tanácselnök.

A szóban forgó hat útvonalon az utasoknak lehetőségük van országos buszjáratokat igénybevételére. Mint azt korábban hírül adtuk, a második kiírásnál a megyei tanács a tizenegy járatot négy csoportba sorolta, hogy közbeszerzési szempontból azonos pontértékük legyen, azaz működtetés szempontjából egyaránt tartalmazzanak rentábilis és kevésbé rentábilis járatokat. Borboly Csaba akkor leszögezte: „azon igyekszünk, hogy egyetlen Hargita megyei lakosnak se okozzon gondot az ingázás, a vásárlás, az orvosi látogatás vagy az ügyintézés”.

Csíkszereda, 2010. december 3.

 
 
 
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774