Továbbra is van munkalehetőség a gyimesfelsőloki egészségügyi személyzet számára

( Szavazat)76 megjelenítés

A megyeközpontban, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznál folytathatják tevékenységüket a gyimesfelsőloki egészségügyi központ alkalmazottai.

Szakorvosi személyzet hiányában a kihelyezett gyimesfelsőloki egészségügyi központ tevékenysége nem számolható el az Egészségbiztosító Pénztárnál, így jelentős veszteséggel működik. Ezért Hargita Megye Tanácsa és a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége még az év elején, a megszorító intézkedések bevezetésekor egyeztetett mindhárom gyimesi község vezetőségével a felsőloki egészségügyi központ megmaradása érdekében. Ekkor többféle javaslat is született, miszerint a térségben tevékenykedő háziorvosok végezzenek szolgálatot a központnál, vagy a községek vezetői teremtsék meg annak a feltételeit, hogy jöjjenek a térségbe szakorvosok, hogy valós kórházi tevékenységet is lehessen végezni, ne csak nővéri felügyeletet. Sajnos januártól mostanig nem született megoldás az egység megmentésére, nem sikerült orvosokat hozni Gyimesbe.

Hargita Megye Tanácsa a kórházak decentralizációja kapcsán azt kérte az Egészségügyi Minisztériumtól, hogy lehetőleg adósságok nélkül adja át a megyei és a tölgyesi korházat, ugyanis a megyei tanács költségvetése nem tudná fedezni a jelentős hiányt. Az Egészségügyi Minisztérium, az igénylésnek megfelelően, jelentős adósság nélkül adta át a megyei kórházat, vagyis a gyimesfelsőloki egység nélkül.

A kórház és a megyei tanács vezetőségét aggasztotta a személyzet sorsa, és megoldást kerestek, hogy ebben a nehéz, válságos időszakban ne kerüljenek családok bizonytalan anyagi helyzetbe. Így – habár ideiglenesen, az új személyzeti jogszabályok életbelépéséig – a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznál ajánlottak fel munkalehetőséget az eddig Gyimfelsőlokon szolgálatot teljesítő személyzet számára.

„Nem voltunk és nem vagyunk a leépítések hívei, sem a kórháznál, sem a megyei tanácsnál, mert minden ember munkájára szükség van. Ezért meggyőződésünk, hogy nem lerázni kell a problémákat, hanem megoldást kell találni. A gyimesfelsőloki egészségügyi központ esetében is természetesen fennáll az ajánlatunk, hogy amennyiben – akár a helyi közösség erőfeszítése révén – sikerül a térségbe orvosi személyzetet hozni, hogy elszámolhatóvá váljon az egészségügyi tevékenység, akkor az egység újranyitásának lehetőségével is számolunk” – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a gyimesfelsőloki sürgősségi központ helyzete kapcsán.

Dr. Demeter Ferenc, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója szerint a cél a kórház hatékony működtetése mind szakmai, mind gazdasági téren. „Ezt kötelességünk maradéktalanul teljesíteni. Ezzel tartozunk adófizető pácienseinknek és a kórház összes alkalmazottjának” – fejtette ki a menedzser.

„Országos szinten elkezdődött a közösségi asszisztensi hálózat kiépítése, így a marosvásárhelyi képzőközpont is elkezdte az asszisztensek szakosítását erre a célra. A gyimesi központ és az ottani lakosság számára ez egy újabb lehetőséget jelent” – közölte dr. Csíki Csongor megyei tanácsos, a megyei kórház orvos igazgatója.

Csíkszereda, 2010. július 13.

  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774