Turistaösvény és a Szent Anna-fürdő feljavítási munkálatainak átadása Csíkszenttamáson

( Szavazat)43 megjelenítés
A frissen elkészült turistaösvényt és a Szent Anna-fürdő feljavítási munkálatait adták át Csíkszenttamáson szeptember 7-én, amelyen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Márk Tibor polgármester, és szenttamás lakossága is.
 
A Csíkszenttamásért Egyesület kezdeményezésére és Csíkszenttamás község önkormányzatának, illetve Hargita Megye Tanácsának támogatásával elkészült turistaösvény magába foglalja a község fontosabb látnivalóit. A polgármesti hivataltól induló ösvény hossza 4 700 méter, és érinti a helyi templomot, a Csonkatornyot, a Feneketlen-tavat, a Szent Anna-kápolnát és a Sándor kúriát. Célja a település és annak környékének a bemutatása, természetvédelemre való nevelés, az iskolai tananyag kiegészítése, a természetjárás népszerűsítése és a turistaforgalom fellendítése.
 
A Szent Anna-fürdő felújítási munkálatai Hargita Megye Tanácsának hagyományos fürdők felújítását célzó programjának részeként valósult meg, amelynek keretében tizenegy fürdőt újítanak fel a megye egész területén a fejlesztési minisztérium támogatásával, a szenttamási fürdő felújításának finanszírozásához a megyei tanács közel 300 000 lejjel járult hozza.
 
Márk Tibor polgármester bemutatta a turistaösvényt, annak állomásait, és köszönetét fejezte ki a megyei tanácsnak úgy a turistaösvény kialakításához, mint a fürdő felújításához nyújtott támogatásáért, amelyek nagy lépést jelentenek a település turisztikai életében.
 
Borboly Csaba tanácselnök kiemelte a turisták számára tartalmas programok kínálásának fontosságát, hiszen csak úgy tudunk gazdasági előnyt, munkahelyeket kovácsolni messze földön híres látványosságainkból, ha képesek vagyunk több időre ittartani látogatóinkat, helyi termékeket, a helyi vendéglátást promoválni. Kiváló példa erre a tematikus turistaösvény kialakítása, és a Szent Anna-fürdő felújítása is, hiszen együttesen olyan vonzerővel bírhatnak, amelyek a községbe csalogatják, és több időre le is kötik az idelátogatókat.
 
 
 
Csíkszereda, 2011. szeptember 7.
 
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774