Turistaösvények és mászó falak kialakítása a Gyilkos tónál

(0 Szavazat)52 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa Hegyimentő Közszolgálatának Biztonságos hegyi turizmus elnevezésű programja keretében a Gyergyói-havasok turistaösvényeit jelző táblák kihelyezését kezdte el Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szeptember 7-én. A Fehérmezőre vezető turistaösvény tábláit és a Gyilkostót körbejáró nordic walking ösvény első tábláját helyezte ki a tanácselnök, miután átadták az új és felújított mászófalakat is.

 

Borboly Csaba elmondta, a Gyilkostó megyénk kiemelt turisztikai célpontja, amelyet sajnos rendetlenül, a természetet nem kímélve használnak a turisták, éppen ezért igyekszik a megyei tanács megfelelő körülményeket biztosítani e csodálatos hely teljes bebarangolásához. Már fél éve felajénlották Gyergyószentmiklós polgármesteri hivatalának egy közösségi társulás megalakítását, amelynek elsődleges célja a Gyilkostó-és környékének fejlesztése lenne, azóta is várnak a hivatal pozitív válaszára, de addig is a rendelkezésre álló eszközökkel próbálnak megfelelő körülményeket biztosítani az idelátogatók számára, úgy mint turistaösvények és mászófalak kialakítása, hegyimentő bázis kialakítása, de gondoltak a kisiskolásokra is tanösvények kialakítása, erdei iskolák szervezésén keresztül. A tanácselnök elmondta, a Gyilkostó környékén 300, a megyében pedig lassan 1000 kilométer kijelölt, digitalizált, a minisztérium által engedélyezett ösvény van, amelynek bővítésén folyamatosan dolgoznak annak érdekében, hogy biztosítani tudják a megye nevezetességeinek minél szélesebb körben való megismerését.
Fekete Örs, a Hargita Megye Tanácsa Hegyimentő Közszolgálatának vezetője bemutatta a megkezdett turistaösvényeket, elmondta, hogy a Fehérmezőre vezető turistaösvény kiváló kikapcsolódási lehetőség családok, idősebb látogatók számára. A Gyilkóstót körbejáró nordik walking típusú ösvény egy megfelelően kitáblázott turistaösvény, amely rengeteg információval látja el használóját. A mászófalak rendületlen népszerűségnek örvendenek az idelátogatók számára, elsődleges fontosságú, hogy biztonságossá tegyék ezeket, ezúttal a Lányok Útja elnevezésű, kezdők és gyerekek számára ajánlott mászófalat adtak át a mászósport kedvelőinek.
Az ösvények átadása után lehetőség volt a sziklamászás élményének kipróbálására is.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774