Tusványoson is ízlett a töltött káposzta

( Szavazat)42 megjelenítés
A tusványosi tábor július 22-i előadásai közötti szünetben székely kapuban állva fogadta és székelyföldi töltött káposzta kóstolóra tessékelte beljebb Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Tamás Sándor, Kovászna megyei tanácselnök az érdeklődőket.
 
A töltött káposzta kóstolás célja a hagyományos székely termékek népszerűsítése volt, de a helyszínen más székelyföldi termelők termékeivel is meg lehetett ismerkedni.
Borboly Csaba, megyei tanács elnöke szerint a tábori kóstoló kiváló alkalom, hogy az aki csak hallásból ismeri a kezdeményezésünk az most saját maga tapasztalja meg a székely termék ízletességét.
 
– A székely termékek népszerűsítése egyszerre megteremti és kielégíti az igényt a hagyományos termékeink iránt. Egyszerre teremtünk munkahelyet és egyszerre tartjuk itt az helyben előállított termékekből származó jövedelmet, tehát összességében nézve egymást erősítő hatásokat generálunk – foglalta össze Borboly Csaba a kezdeményezés lényegét.
Tamás Sándor, Kovászna megyei tanácselnök szerint a székely termékek kapcsán a fogyasztók és termelők igénye találkozik.
– A székely termék népszerűsítése szerves része az egységes Székelyföld képnek. Azt szeretnénk elérni – és a visszajelzések ezt támasztják alá –, hogy Székelyföld Brüsszelből is és Európa különböző részeiből is látsszon. Lényegében nem akarunk semmi kirívót, hiszen a hagyományos termékek, élelmiszerek Európa szerte reneszánszukat élik – mondta Tamás Sándor, aki a jövőre nézve megemlítette, hogy a Kovászna megyében negyedévente megrendezett hagyományos székely termékvásár őszi kiadására a Magyar Köztársaság elnökének feleségét is el szeretnék hívni.
Hargita megyében havonta rendeznek hasonló vásárokat és igencsak népszerűek, holott a kínálat nem tartalmaz genetikailag módosított termékeket, csupán a helyi ízvilág és a hozzájuk adott lélek viszi sikerre.
A termékbemutatón kiderült, hogy Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére a magyarországi Cora üzletek után a CBA is polcaira szeretné tenni a székely termékeket és a töltött káposztát felszolgáló gyergyói Inter Com Kft. az első vállalat, amellyel szállítási szerződést kötöttek.
 
Csíkszereda, 2011. július 22.
 
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774