Új kultúrotthonnal büszkélkedik Csíkszenttamás

(1 Szavazat)80 megjelenítés
Már csak a berendezésre vár Csíkszenttamás új kultúrotthona, amelynek az újjáépítéséhez szükséges pénzkeretet Hargita Megye Tanácsa biztosította.
A két éve elkezdett építkezés eredménye egy teljesen új kultúrotthon, amelyben már nem is lehet ráismerni a régi, teljesen leromlott állagú épületre, így nem is felújításról beszélhetünk, hanem teljes újjáépítésről. A Csíkszenttamás községházának közvetlen szomszédságában található művelődési otthonban a színpados nagyterem mellett helyet kapott egy konferenciaterem, 13 szoba és egy konyha is, számos mellékhelyiséggel – tudtuk meg Márk Tibortól, Csíkszenttamás polgármesterétől. A polgármester a helyi tanács tagjainak kíséretében mutatta be a vadonatúj kultúrotthont a június 29-i helyi tanácsülésen részt vevő Borboly Csaba megyeitanács-elnöknek.

 
Az ülésen döntöttek arról, hogy a Szent Anna Feredő 1,38 hektáros területét a megyei tanács jogtulajdonába adják arra az időszakra, amíg az felújítja a fürdőt. „A jelenlegi jogszabályok szerint ez az egyetlen módja a fürdőfelújítás finanszírozásának, azonban a rehabilitáció a helyiek által elképzelt terv szerint fog történni, hiszen a helyiek tudják a leginkább, mire van szükségük. A felújítás után természetesen visszakapják a szenttamásiak a tulajdonjogot” – nyilatkozta Borboly Csaba.
Bár a múlt évben nézeteltérés alakult ki a megyei önkormányzat és a csíkszenttamásiak között a regionális hulladékkezelő központ helyszínének kiválasztása kapcsán, Hargita Megye Tanácsa továbbra is sikeresen működik együtt a községgel, így újult meg a kultúrotthon, és a megyei tanács vállalja a Szent Anna Feredő felújítását is. Mindezek a befektetések a helyi turizmus fellendítését segítik. Ennek kapcsán Borboly Csaba elmondta: „Nem elég idevonzani a turistákat, megfelelő programot kell tudjunk biztosítani számukra. Ezeknek a programoknak lehet a helyszíne a kultúrotthon és a fürdő is. A helyiek életszínvonalának növekedése azonban csak a konkrét érvényesülési lehetőségek biztosításával valósulhat meg, ezért törekszünk arra, hogy a gazdákat, a termelőket segítsük. Bízom benne, hogy lesznek Szenttamáson is vállalkozó kedvűek, akik veszik a bátorságot, és a Székely Termék védjegy elnyeréséhez megfelelő minőségű termékeket állítanak elő. A megyei tanács pedig e termékek piacra jutásában, értékesítésében segíti őket.”
Jelenleg Szenttamáson kicsik és nagyok néptáncot tanulnak a helyi iskola sporttermében, amelyet Borboly Csaba megtekintett a tanácsülést követően, a helyi tanácsosokkal együtt.
Csíkszereda, 2010. június 30.  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774