Újabb képzésnek ad helyet Hargita Megye Tanácsa

( Szavazat)59 megjelenítés
A Managenergy és Hargita Megye Tanácsának Energiatakarékossági Közszolgálata kapacitásnövelő képzést szervez, amivel Hargita, Kovászna és Maros megye közös stratégiai tervezését segíti elő.  
 A Managenergy az Európai Bizottság Intelligens Energia programjában nyújt technikai támogatást, segítve a közszférát az energiahatékonyság és a megújuló energiák terén helyi és regionális szinten (www.managenergy.net). A megyei tanács alintézményeként működő energiatakarékossági közszolgálat elsődleges célja az alternatív energiák használatának elterjesztése a megye területén (www.spme.ro).
A képzés célja a helyi önkormányzatok bevonása és segítése a Polgármesterek Szövetsége (Covenant of Mayors) kezdeményezésben, amely a szén-dioxid-kibocsátás és a globális felmelegedés csökkentését tűzte ki célul. A Polgármesterek Szövetségéhez csatlakozott önkormányzatok önként vállalják, hogy megfelelnek az EU-s normáknak, tervet készítenek és azokat gyakorlatba is ültetik a célok elérése érdekében. A képzés két napja során szó lesz a kezdeményezés alapjául szolgáló Fenntartható Energia Akcióterv (Sustainable Energy Action Plan – SEAP) elkészítéséről és a megvalósítási problémákról is (finanszírozási források, támogatási rendszerek), külföldi és hazai előadók bevonásával.
A képzést november 6–7-én tartják Csíkszeredában, Hargita Megye Tanácsa Multifunkcionális Központjában. Meghívottjai és résztvevői olyan személyek a települések adminisztrációs személyzetéből, akik a helység fejlesztésével, beruházásokkal és középületek működtetésével foglalkoznak.
 
Csíkszereda, 2012. november 5.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774