Újabb Székely Hetek a magyarországi Cora áruházakban

( Szavazat)58 megjelenítés
Bővült a székely termékek választéka a magyarországi vásárlók számára
A három székelyföldi megye önkormányzatának, Hargita, Kovászna és Maros megye tanácsának a Magyar Hipermarket Kft.-vel való együttműködése eredményeként május 5–22. között második alkalommal rendezik meg a Székely Heteket a magyarországi Cora áruházakban. A termékkóstolóval és kézműves-bemutatóval egybekötött Székely Hetek megnyitóját május 5-én a budakalászi Cora áruházban tartották.
 
Folytatódik a tavalyi sikeres akció, és idén a múlt évihez képest négyszer több székely termelő termékeiből vásárolhatnak és kóstolhatnak a magyarországi vásárlók a Cora áruházlánc Székely Hetek rendezvénysorozatán. Ily módon a székely hagyományos termékek első kézből kerülnek a magyarországi vásárlók asztalára, valóra váltva számos székelyföldi kis- és nagytermelő, gazda, vállalkozó álmát.
A Székely termék márkanéven jegyzett élelmiszer- és kézművesáruk kínálata a tavalyi ötvenhez képest közel 170-re bővült. A Székely Hetek keretében kapható árut mintegy félezer termék közül választotta ki a Cora üzletlánc magyarországi képviselete február 2-án a Csíkszeredában, Hargita Megye Tanácsa székhelyén szervezett termékbemutatón. A kiválasztott termékek listáján a tavalyi Székely Heteken nagy sikernek örvendő portékák – lekvárok, sajtok, helyi ízesítésű édességek, mustárok, szörpök, ásványvizek, bioméz, kézművestermékek – mellett újabbak is helyet kaptak. Így például száraztészták, gyógynövényes fűszerek, fűszersó, teák, hagyományos ruhaneműk, két újabb kerámiaműhely termékei, faragott fából, illetve csuhéból készült termékek, főtt hústermékek színesítik a Székely Hetek idei termékpalettáját.
Christian Beck, a magyarországi Cora marketingigazgatója a megnyitón elmondta, hogy a tavalyi Székely Hetek sikerét látva eldöntötték, idén megháromszorozzák a termékkínálatot. Az igazgató arra buzdította a vásárlókat, fedezzék fel a székely termékeket, ismerjék meg a székelyek híres gasztronómiáját. Hozzátette, személyes kedvence az áfonyalekvár, mindenkinek ajánlja, hogy kóstolja meg.
A megnyitón Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba elnök és a Székely Hetek szervezésében tevékenykedő csapat, valamint két Hargita megyei kézműves is részt vett. A tanácselnök beszédében kiemelte: a székely összefogás eredménye, hogy sikerült minél több termelőhöz eljutniuk, és ilyen sok termék kerülhetett a Cora polcaira.
– Bízunk önökben, és biztatjuk termelőinket, hogy minél több terméket hozzanak el a magyarországi vásárlóknak. A magyarországi vásárlókat pedig arra biztatjuk, hogy ne csak kóstolják és fogyasszák termékeinket, hanem látogassanak is el minél gyakrabban hozzánk, Székelyföldre – mondta Borboly Csaba.
Márton István, Hargita Megye Tanácsa vidékfejlesztési egyesületének vezetője bemutatta a termékkóstolón kínált székely termékeket, Bálint Árpád csuhéfonó és Szász Judit keramikus, bútorfestő pedig kézműves-bemutatót tartott.
Csíkszereda, 2011. május 5.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774