Újabb szolgálati lakások épülnek szakorvosoknak Csíkszeredában

( Szavazat)182 megjelenítés
A korábban épült nyolc orvosi szolgálati lakás mellé újabb négyet építtet Hargita Megye Tanácsa Csíkszeredában, Nagy Laji dombján, a megyei kórház közvetlen szomszédságában. Az ünnepélyes alapkőletételre május 4-én, pénteken került sor. 
 Már tavaly október 11-én, az orvoslakások ünnepélyes átadásakor Borboly Csaba megyeitanács-elnök ígéretet tett arra, hogy újabb négy lakást épít a közeljövőben a megyei önkormányzat.
– A szolgálati lakásokat elsősorban azoknak az orvosoknak szánjuk, akik a szakemberhiánnyal küszködő osztályokon helyezkednek el a megyei kórházban. Bízom benne, hogy kórházunk ellátóképességét, reakciókészségét és a gyógyítás hatékonyságát növeljük azáltal, hogy újabb négy szakorvost telepítünk Csíkszeredába – mondta az alapkőletételkor Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.
Demeter Ferenc, a megyei kórház menedzsere és Vitos Attila orvos igazgató örömének adott hangot, hogy újabb szolgálati lakások épülnek a megyei tanács jóvoltából.
– Két dologra van szükség, hogy a jó szakembereket megyénkbe csalogassuk: az egyik a szakmai körülmények és a jó felszereltség, valamint a szolgálati lakás, mind a kettőt tudjuk biztosítani – hangsúlyozta Vitos Attila.
A tervek szerint két földszinti és két manzárt lakás épül, amelyek 52 négyzetméteresek lesznek: nappali és hálószoba, előszoba, fürdő és konyha tartozik mindegyikhez, saját hőközponttal lesznek ellátva. Az épület hasznosfelülete 208,96 négyzetméter lesz, a beruházás értéke 445 000 lej. A kivitelezés tervezett időtartama 180 nap – tájékoztatta a jelenlévőket Orbán Béla, a megyei tanács beruházási igazgatója.
Az alapkőletételen a felszólalók mellett jelen volt Birta Antal igazgató, a kórház vezetőtanácsának elnöke, Zonda Erika igazgató, a kórház vezetőtanácsának tagja, Duda Tihamér, az egészségbiztosítási pénztár igazgatója, valamint a munkálatok kivitelezője.
 
Csíkszereda, 2012. május 4.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774