Újonnan átadott ivóvízhálózatok az udvarhelyi térségben is

(0 Szavazat)60 megjelenítés

Két új ivóvízhálózatot adtak át szerdán, december 16-án Székelykeresztúr térségében, Magyarandrásfalván és az Etédhez tartozó Küsmödön. A két, összesen közel másfél millió lej értékű beruházás az 577-es kormányprogram keretében, Hargita Megye Tanácsának koordinálásával valósult meg. 

 
 
Az avatóünnepségen mindkét településen megyei és helyi önkormányzati vezetők, tanácsosok, a kivitelező és tervező cégek képviselői, a helyi lelkészek, valamint a beruházások közvetlen haszonélvezői, a helyi lakosok gyűltek össze szalagvágásra. A megyei tanács részéről Borboly Csaba elnök képviseletében Sófalvi László alelnök és Benyovszki Lajos tanácsos köszöntötte az összegyűlt helyieket. Sófalvi elmondta: „Fontos esemény egy kistelepülés életében, hogy sikerült az ivóvízhálózatot működésbe helyezni, ugyanis az élet minden területén nélkülözhetetlen a víz. A mindennapi élet alapvető feltétele, hogy az ivóvízellátás meg legyen oldva. Ezért öröm a megyei tanács számára, hogy segíthette az önkormányzatokat az ivóvízellátás biztosításában.” A jelen levő két polgármester, Szőcs László, a Küsmödöt befogadó Etéd polgármestere, valamint Barabás Zsigmond, Magyarandrásfalva polgármestere szerint nagy szükség volt a településeken a vízellátás megoldására, mert nyári időszakban még a patakok is kiszáradnak.
 
 
 12,6 kilométeres ivóvízhálózat Küsmödön
  
A küsmödiek mostanig hagyományos háztáji kutakból fedezték a vízszükségletüket. Három éve a lakosság kérésére kezdődött el a 12,6 kilométeres ivóvízhálózat kiépítése, amely három hegyi forrás vizét gyűjti össze egy kútba, és 120 porta csatlakozhat rá. A teljes vízhálózat a 135-ös megyei út mentén húzódik tíz darab tűzcsappal és ugyanennyi kúttal, összesen 1 350 000 lej értékben.
 
A kora délutáni órában tartott avatóünnepségre a zord idő ellenére szép számban összegyűlt helyiek közt gyerekek is voltak, akik a sajtó képviselői kérdésére elmondták, hogy éppen „fizetetlen vakációjukat” töltik.
 
A kivitelező cég képviselője elmondta, hogy cége Magyarországról hozta a technológiát és helyi küsmödi embereket alkalmazott a kivitelezéshez, munkát, megélhetést biztosítva ezáltal a helyieknek.
 
 
Ivóvízellátás négyszáz magyarandrásfalvi fogyasztó igényére tervezve
 
Magyarandrásfalván 2,9 kilométer hosszúságú ivóvízvezeték épült, egy tűzcsappal, és négyszáz magyarandrásfalvi lakost lát el ivóvízzel. A 94 900 lej értékű beruházás három hónap alatt készült el a 136-os aszfaltozott megyei út mentén.

 

 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774