Uniós forrásokból népszerűsítik a csíkszeredai Régizene Fesztivált

( Szavazat)35 megjelenítés
Hargita Megye Tanácsa pályázati úton támogatást nyert a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztériumtól a Regionális Operatív Program 5.3-as tengelyén a csíkszeredai Régizene Fesztivál népszerűsítésére. Ezt ismertették a csíkszeredai megyeházán tartott, március 27-i sajtótájékoztatón.
 
Az aláírt támogatási szerződésben foglaltak szerint Hargita Megye Tanácsa felkarolja a Hargita Megyei Kulturális Központ kezdeményezését, így a fesztivál népszerűsítését célzó reklámanyagokat ebből a projektből fogják finanszírozni. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, hogy egy ilyen európai szintű kulturális eseményt nem a spórlások kell jellemezzenek, hanem meg kell keresni rá a szükséges forrásokat.
– A megyei tanács munkaközösségének köszönhetően olyan nyertes projekt született, mely lehetővé tesz egy nagyobb léptékű anyagi támogatást a Régizene Fesztivál népszerűsítésére – közölte a tanácselnök.
Ferencz Angéla, a Hargita Megyei Kulturális Központ vezetője szerint a szakmai tartalmakon és a nemzetközi színvonalon túlmenően a kulturális tartalmakat kapcsoljuk össze a gazdasággal, a turizmussal, a térségi marketinggel és az oktatással.
– A Régizene Fesztivál harmincéves múltra tekint vissza, és az egyetlen Romániában ebben a műfajban. Nagyhatalomnak számítunk, és erre büszkéknek kell lennünk. Azt szeretnénk, hogy nemzetközi szinten is ismertté váljon ez a rendezvény, melyben ez a projekt nagy segítséget nyújt – mondta az igazgató.
A Régizene Fesztivál népszerűsítését célzó projekt részleteit Gászpor István projektmenedzser mutatta be, továbbá elmondta, hogy a Régizene Fesztivál mint turisztikai termék népszerűsítése a térségi és térségen kívüli piacon csak egy nagyon kis szelete annak a népszerűsítési folyamatnak, amelyet Hargita Megye Tanácsa az elmúlt időszakban elkezdett. A megyei turisztikai stratégia értelmében Székelyföld és ezen belül Hargita megye kiemelt pozíciót kell kapjon a hazai és nemzetközi turisztikai célterületek sorában.
A projekt összköltségvetése megközelítőleg 600 000 lej, ennek 98%-át a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium, 2%- át pedig Hargita Megye Tanácsa finanszírozza. A támogatott tevékenységek: reklámanyag-készítés, a fesztivál honlapjának fejlesztése, rádióreklámok elkészítése és rendezvényszervezés.
A projekt megvalósításának időtartama 24 hónap.
 
Csíkszereda, 2012. március 27.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774