Utat újítanak Csíkszentkirály és Büdösfürdő között

( Szavazat)69 megjelenítés
Újabb szakasz korszerűsítését kezdték el a 123D megyei úton
A Csíkszentkirály és Büdösfürdő közötti megyei út felújításával kezdődött a 2012-es beruházási évad a megyei utakon. Az érintett helyi lakosok, illetve Borboly Csaba tanácselnök, Székely Ernő csíkszentkirályi polgármester, Kencse Előd csíkszentimrei polgármester és Rafain Zoltán megyei tanácsos jelenlétében indították el a munkagépeket május 8-án. Székely Ernő polgármester a munkálatindítás apropóján elmondta, hogy már nagyon időszerű volt a 123D megyei út felújítása, hiszen amióta az 50-es években feltárták a gyógyászati célra is alkalmas gázömléseket, a helyiek, és nemcsak, egyre nagyobb számban keresik fel az üdülőtelepülést. Azóta Büdösfürdő mind szentkirályi, mind szentimrei részén mintegy 500-500 hétvégi ház épült. A jövőben a térségben további turisztikai fejlesztések várhatók, hiszen a Borsáros-láp területén fürdőmedencék létesítésére és komplex turisztikai beruházások megvalósítására nyújtottunk be pályázatot a Turisztikai és Regionális Fejlesztési Minisztériumhoz – mondta a polgármester. 
 Hasonló léptékű tervekben, szállodák építésében és a mofetták kiaknázásában gondolkozik Szentimre község tanácsa is a Büdösfürdőnek a szentimrei közigazgatási területre eső részén.
– Egyre többen jelezték a megyei tanácsnak a felújítás szükségességét, amit a jövőbeli esedékes fejlesztések igencsak indokolttá tesznek. Hargita Megye Tanácsa több pilléren is az ehhez hasonló megyei utak felújításán dolgozik, egyrészt a távol eső településeknek a megyeközponttal való összeköttetését tartva szem előtt, másrészt Hargita megye turisztikai stratégiájának egyik alapját jelenti a hagyományos fürdők és források gazdasági kiaknázása. Ez az igyekezet megfelelő közlekedési infrastruktúra nélkül mind hiábavaló lenne, ugyanakkor szükségszerű a megyei út felújítása a naponta itt ingázó helyi lakosok, iskolába járó gyerekek szempontjából is – mondta Borboly Csaba reményét fejezve ki, hogy jövőre sikerül újabb alapokat elkülöníteni a felújítás folytatására Büdösfürdőig.
A 2010-ben megkezdett felújítást idén onnan folytatják, ameddig tavaly az aszfaltréteg elért. A mintegy hat kilométeres szakasz 2012-re tervezett útszerkezet-megerősítési munkálatai során 1117 méteres szakaszon 665 142 lejes ráfordítással teljes útszerkezet-felújítást végeznek, beleértve a vízelvezető árkok és átereszek kialakítását, illetve az asztfaltréteg és koptatóréteg leterítését egészen az egykori bányaépületekig. Mindezt a kivitelező vállalat 35 nap alatt kell teljesítse.
 
Csíkszereda, 2012. május 8.
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774