Vállalkozói inkubátorházat tervez Hargita Megye Tanácsa Székelyudvarhelyre

( Szavazat)67 megjelenítés

2012 derekán költözhetne be legjobb esetben az első vállalkozó abba az innovatív gazdaságfejlesztő központba, amely abból a több mint két millió eurós projektből épül, amelynek benyújtását a szeptember 2-i rendkívüli tanácsülésen szavazta meg Hargita Megye Tanácsa. A tanácsülésen két turisztikai projektet érintő döntés is született.

 
A döntés értelmében a Székelyudvarhely környéki kis- és középvállalkozói ágazat versenyképességének növelését célzó, több mint két millió euró költségvetésű Hargita Business Center - Vállalkozói inkubátorház projektet Hargita Megye Tanácsa a Regionális Operatív Program (ROP) 4.2-es: Szennyezett és használaton kívüli ipari területek rehabilitációja és új tevékenységekre történő előkészítése nevű intézkedéséhez nyújtja be.
A projekt részeként megvalósuló munkálatokat – amelyek során a székelyudvarhelyi volt Növényvédelmi Központ helyének adnának új rendeltetést új épületek építésével és a terület szennyezettségének felszámolásával – Maczalik Arnold tervező mutatta be.
A két komponensű projektben Hargita Megye Tanácsa a terület tehermentesítéséhez és a talajszennyeződés semlegesítéséhez két százalékkal járul hozzá, illetve ötven százalékkal a központ építési munkálataihoz, a többit az uniós-alapokból finanszírozzák. Ezek az Udvarhely térségi kis- és középvállalkozóknak, hagyományos termékeket előállító egyesületeknek és más gazdasági szereplőknek teremtenek egy olyan intézményesített keretet, amely célja megkönnyíteni fiatal vállalkozások betörését és helytállását a piacon. Járulékos hozadéka lesz a projektnek egy vegyszerekkel megfertőzött gócpont felszámolása és Székelyudvarhely lakosságának egy egészségesebb környezet biztosítása – mondta Borboly Csaba megyeitanács-elnök a határozattervezet felvezetőjében.
A továbbiakban a tanács egy Kovászna megyével közösen nyert turisztikai pályázat végleges költségvetését fogadta el. A ROP – Fenntartható fejlesztés és a turizmus népszerűsítése elnevezésű 5-ös számú tengelyén nyert projekt célja a helyi értékek és hagyományok turisztikai termékként való népszerűsítése.
Ugyanakkor egy újabb turisztikai projekt szintén a ROP 5-ös számú tengelyére való benyújtásáról is döntöttek a tanácsosok. Az Épített örökségek gömbpanorámája nevű projekt a székelyföldi látványosságok és kultúra népszerűsítését segítené világszerte egy három dimenziós internetes program révén.
Azt szeretnénk, ha építészeti kincseinkről, kultúránkról minél többen, akár a világ túlsó felén is élethű képet kapnának – nyilatkozta Borboly Csaba a projekt kapcsán.
 
Csíkszereda, 2010. szeptember 2.
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774