Vállalkozók és banki kirendeltségek képviselői találkoztak Csíkszeredában

( Szavazat)44 megjelenítés
Márciusban egyeztetett a hazai bankok Hargita megyei képviselőivel Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke munkatársaival együtt, akkor a jelenlévők megegyeztek abban, hogy a későbbiekben a vállalkozókkal is találkozót szerveznek, és arra keresik a választ, hogy miként működhetnek szorosabban együtt a térség fejlesztésében.  
Ezt a megbeszélést szervezték meg május 16-án a csíkszeredai megyeházán, ahol a vállalkozók és banki kirendeltségek képviselői is részt vettek, a találkozó célja a kommunikáció és együttműködés javítása a gazdaság szempontjából két fontos szegmens között. Hargita Megye Tanácsa, a rendelkezésére álló erőforrásokkal, lehetőségekkel élve, állandó jelleggel arra törekszik, hogy a megye jólétét szem előtt tartva annak minél hatékonyabb, eredményesebb és látványosabb fejlesztését valósítsa meg. A fejlesztés sokkal hamarabb megvalósítható azonban, ha a különböző területek képviselői között szoros, tartós és hatékony együttműködés jön létre. Többek között ezen együttműködés létrejöttének megkönnyítésére irányulnak a találkozók.
A találkozó résztvevőit Borboly Csaba köszöntötte, aki elmondta, közelíteni szeretnék egymáshoz az érdekelt feleket, párbeszéd kialakítását szeretnék elősegíteni, hiszen a térség gazdasági fejlesztéséhez nélkülözhetetlen a banki és a vállalkozói szféra együttműködése. A tanácselnök szerint, ha az utóbbi évek tőkebeáramlását tekintjük, jelentős mennnyiségű uniós és kormányzati források érkeztek a megyébe olyan munkálatokra, amelyeket nem mindig helyi cégek végeztek el, sok esetben azért, mert nem tudtak megfelelően felkészülni a közbeszerzési eljárásokra. A cél az, hogy a Hargita megyei cégek a bankokkal együttműködve sikeresen tudják felvenni a versenyt a megyébe érkező pénzekért. A tanácselnök elmondta, hogy kidolgoztak egy gazdaságfejlesztési koncepciót, amelynek lényege, hogy saját erőből próbáljunk meg építkezni, saját erőforrások felhasználásával.
– Nagy gazdasági potenciál rejlik az alternatív energiafelhasználásban, az élelmiszer-előállításban, a fafeldolgozó iparban és a turizmusban – fejtette ki Borboly Csaba.
A megbeszélésen Gászpor István, a megyei tanács munkatársa bemutatta a Hargita Megye Tanácsa gazdasági fejlesztési programja 2012–2020 című vitaanyagot, amelynek célja egy önálló, helyierőforrás- és helyiközösség-központú, több lábon álló, fejlett gazdaság kiépítése, amely a megyében élőknek magas arányú foglalkoztatást és folyamatosan javuló életminőséget kínál.
A továbbiakban Szabó Károly, a Csíki Vállalkozók Egyesülete ügyvezető igazgatója bemutatta a Pénzügyi támogatás a nemzeti és nemzetközi vállalkozói struktúrák fejlesztése érdekében című pályázati kiírást, a helyi bankok kirendeltségeinek vezetői pedig bemutatták a banki termékeket, kedvező hiteleket, hitelvonalakat új beruházások esetén, kedvezményes hitelvonalakat mezőgazdasági tevékenységek, alakuló cégek számára, illetve az európai uniós pályázatok önrész-támogatási lehetőségeit.
 
Csíkszereda, 2012. május 16.
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774