Van új a NAP alatt!

( Szavazat)37 megjelenítés
A NAP éves járása során június 21-én emelkedik a legmagasabbra az égen, akkor leghosszabb a NAPpal és legrövidebb az éjszaka. A nyári NAPfordulóhoz 1994 óta egy ünnepNAP is kapcsolódik: a NAP NAPja. Célja, hogy felhívja a figyelmet a megújuló energiaforrásokra, azon belül elsősorban a NAPenergia hasznosítására. 
 Ezen a NAPon világszerte a környezettudatos életmód és a megújuló energiaforrások széleskörű használata adja a különböző rendezvények fő témáját. A Hargita Megyei Energiatakarékossági Közszolgálat munkatársai számára a NAPnál is világosabb: ösztönöznünk, segítenünk kell a NAPenergiát népszerűsítő rendezvények szervezését, hogy minél több olyan beruházás lásson NAPvilágot, amely a NAPenergiát, ezt a kimeríthetetlen energiaforrást hasznosítja. Miért fontos felhívni a figyelmet a NAPenergiára? Mert ezt az energiaforrást jelenleg alig használjuk ki, pedig kétségtelenül számos kedvező tényező szól alkalmazása mellett: mindenki számára elérhető, tiszta, környezetkímélő energiaforrás. Kíméli a nyersanyagkészleteket, kedvezően hat a helyi gazdaságra. Nem kell szállítani, hozzájutásához nem kell költséges közműhálózat, az átalakítási, felhasználási költségei minimálisak.
A Hargita Megyei Energiatakarékossági Közszolgálat „NAPszámosaiként” azt javasoljuk: legyenek „NAPlopók”! A hét minden NAPján NAPközben 8-14 óra között NAPrakész információkkal szolgálunk a NAPsugárzás hőtechnikai hasznosításával kapcsolatban, arról, hogy mikor és milyen részarányban tudják a hagyományos energiahordozókat NAPkollektorokkal kiváltani. A közszolgálat célja ugyanis az energiatakarékosság növelése, az energiafelhasználás hatékonyabbá tétele, a megújuló energiaforrásokból származó energia arányának növelése, valamint a fosszilis energiafüggőség mérsékelése. A közszolgálat ugyanakkor felelősséggel tartozik a környezet állapotának megőrzéséért és folyamatos javításáért.
Forduljanak hozzánk bizalommal, de addig is fel a NAPellenzőt, NAPszemüveget: NAPsütötte nyarat, jó NAPfürdőzést!
 
Hargita Megyei Energiatakarékossági Közszolgálat
Cím: Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, II-ik emelet, 204-es szoba
Elérhetőségeink – telefonszám: 0266-207784, fax: 0266-207785
weboldal: www.spme.ro
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774