Vezetékes áram lesz a Madarasi-Hargitán

( Szavazat)45 megjelenítés
Egyre nagyobb a valószínűsége, hogy vezetékes áram legyen a Madarasi-Hargitán működő turisztikai egységekben, sípályákon, miután ennek érdekében Hargita Megye Tanácsának vezetősége, a panziók és a sípálya tulajdonosok igénylésére és Pethő József vállalkozó közreműködésével, az RMDSZ vezetőségéhez, a kormányhoz, valamint az Electrica Rt. dél-erdélyi kirendeltségéhez fordult és erre kedvező válaszok érkeztek.

 
A kérésben a megyei önkormányzat elnöke rámutatott, hogy Hargita megye gazdaságának egyik hajtóereje lehet a turizmus, és a Madarasi-Hargitán megsokszorozódott a vendéglátó egységek száma – az utóbbi három évben több mint tíz létesült –, ráadásul öt sípálya működik, amelyeknek nagy az áramigényük, főleg a felvonók és hóágyúk miatt. Jelenleg ezek a vállalkozások dízelmotorral működő generátorokkal fedezik az villanyáram-szükségletüket, amelyek nem képesek optimális körülmények között biztosítani a fent említett berendezések működését. A villanyhálózat kiépítése a terepfelmérések alapján és az elkészített megvalósíthatósági  tanulmány szerint  (amelyet az ott tevékenykedő vállalkozók készítettek el, saját erőből!)  – amelyet Borboly Csaba mellékelt a levelekhez – mintegy két és fél millió lejbe kerül, amit a helyi és megyei önkormányzat, illetve a Madarasi-Hargita beruházói nem tudnának kifizetni, viszont a rácsatlakozás költségeit az érdekelt vállalkozók állnák.
Hargita Megye Tanácsa a Hargita-hegység környéki vállalkozókat, illetve önkormányzatokat együttműködésre ösztönzi, ezért kezdeményezte a Hargita-hegység Fejlesztéséért Egyesület megalakítását. A megyei önkormányzat célja, hogy támogassa a vállalkozókat a Hargita-hegység turisztikai potenciáljának maximális kihasználásában. Ennek érdekében már több alkalommal tárgyalásra hívta a térség vállalkozóit, önkormányzati és közbirtokossági vezetőit, aminek eredményeként sikerült megalakítani az egyesületet.
Borboly Csaba szerint a térség fejlesztésében nagy szerepe lesz a vezetékes áramnak, ezzel óriásit lépnek előre az érdekelt vállalkozók és önkormányzatok egyaránt.
Csíkszereda, 2010. április 15.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774