Villanyáram Deákpatakán

( Szavazat)43 megjelenítés

Elkészült  Hargita Megye Tanácsának Villamosítás Hargita megye villanyhálózattal nem rendelkező településein elnevezésű programjából Gyergyótölgyes Deákpataka elnevezésű falurészének közvilágítási rendszere, amelyet június 15-én avattak fel. 

 

– A mintegy 50 000 lej összértékű beruházást saját költségvetéséből, illetve az adó és a TVA visszaosztásból származó alapokból valósította meg Hargita Megye Tanácsa. Az ebből az összegből felállított 16 darab villanyoszlop és közvilágítási elem révén 11 olyan háztartáshoz jutott el a villanyáram, amely a 21. század elejéig nélkülözte azt  – részletezte Borboly Csaba.

Az avatáson Toader Ungureanu, Gyergyótölgyes polgármestere elmondta, fontos lépést jelent a beruházás a térség gazdaságai számára, amelyek ezúttal közelebb kerültek ahhoz, amit modern társadalomnak nevezünk. A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a vezetékes villanyáramot még mindig nélkülözik a Nagyrez térségében.

A polgármester szavait kiegészítve Csibi László alpolgármester elmondta, hogy bár még csak köztéri világításról van szó, és a végleges cél, azaz a lakosok rácsatlakozása a rendszerre csak ezután következik, mégis nagy előrelépés, hiszen az itt élők önerőből nem tudták volna elérni mindezt.  – Sokan feladták és elköltöztek innen, de remélem, hamarosan viszontláthatjuk őket – mondta az alpolgármester.

A gazdaságok a következő hónapokban csatlakoznak a rendszerre, miután Hargita Megye Tanácsa átruházza a befektetés tulajdonjogát a helyi tanácsra, amely az elektromossági vállalattal együttműködve fogyasztói szerződések alapján vezeti be az áramot a háztartásokba.

Az avatóünnepséget megelőzően Borboly Csaba a polgármesteri hivatalban egyeztetett a helyi előljárókkal a térséget érintő aktuális problémákról, illetve ellátogatott a Tölgyesi Pszichiátriai Kórházba is. Ez utóbbiban megtekintette a betegek jobb ellátását és gyógyulását segítő, megyei tanácsos alapokból felszerelt fűtésrendszer és egy terápiás szerepet betöltő üvegházból, illetve gombatermesztőből álló egység működését.

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774